Kødboller med bagte rødbeder og quinoa

30 minutter
582 kcal

Selvom du har travlt, skal du ikke snydes for sund og lækker aftensmad. Prøv denne opskrift på kødboller med bagte rødbeder og quinoa, der er klar på en halv time. Velbekomme!

Kødboller med bagte rødbeder og quinoa

SKAL AFTENSMADEN VÆRE NEM? Kødboller er altid et hit. Server dem med bagte rødbeder og quinoa og hav maden klar på 30 minutter.

© wichmann + bendtsen

Kødboller med bagte rødbeder og quinoa

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 300 g rødbede
  • Rapsolie, koldpresset
  • Havsalt
  • 75 g sort quinoa, ukogt vægt
  • 250 g hakket kalvekød,max 10 % fedt
  • 1 æg
  • 2 spsk. fuldkornshvedemel
  • 2 spsk. minimælk
  • 1 skalotteløg
  • 1 håndfuld timian
  • ½ æble
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk. ekstra jomfru-olivenolie
  • 1 skiv. brøndkarse

Dijonvinaigrette:

  • ¼ dl hvidvinseddike
  • ½ spsk. dijonsennep
  • 1 dl ekstra jomfru-olivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Skræl og skær rødbederne i både. Pensl med rapsolie, drys med salt, læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 gr. i 20 min.

  • Kog quinoa efter emballagens anvisning, hvis du ikke har kogt den tirsdag.

  • Rør kødet med æg, mel, mælk, revet skalotteløg, lidt finthakket timian samt det halve æble skåret i meget fine tern. Krydr med salt og peber. Form små kødboller, og steg disse i olivenolie.

  • Pisk vinaigretten sammen ved først at piske eddike og sennep. Hæld derefter olien i under konstant piskning i en tynd stråle. Smag til med salt og peber.

  • Anret kødboller med brøndkarse og rødbeder med frisk timian. Kom 1 tsk. dijonvinaigrette hen over hver portion rødbeder. Servér quinoa som tilbehør.

Næringsindhold pr. person: