Hurtig grønsagsgryde til sprinteren

50 minutter

Spicy! Hurtig gryde med blomkål, linser og chili til 5 kilometerturen

Hurtig grønsagsgryde

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 tsk. jordnøddeolie eller solsikkeolie
  • 1 chili i ringe
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1 spsk. marokkansk kryddermix
  • 1 dl yoghurt
  • 1 tsk. mørk balsamicoeddike
  • Saften af ½ citron
  • 2 courgetter, skåret i tykke skiver
  • Salt og peber
  • blomkålshoved i mindre buketter
  • 200 g tomatsovs i glas
  • 2 dl vand
  • 120 g grønne linser
  • 200 g småbladet spinat

Sådan gør du

  • Drys courgettestykkerne med salt. Kom olien i en stor gryde, og svits chili, hvidløg og kryddermix i 2 min. Tilsæt balsamicoeddike.
  • Kom courgetterne ned i gryden, og lad dem få lidt farve. Tilsæt så citron og yoghurt. Skru ned, og tilsæt resten undtagen spinaten.
  • Lad simre under låg ved lav varme i ca. 30-40 min.
  • Smag til, og vend spinaten i 3 min. før servering.