Hurtig grønsagsgryde til sprinteren

Spicy! Hurtig gryde med blomkål, linser og chili til 5 kilometerturen

Hurtig grønsagsgryde

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 40 minutter

Tid i alt: 50 minutter

INGREDIENSER

1 tsk. jordnøddeolie eller solsikkeolie

1 chili i ringe

2 fed hvidløg, hakket

1 spsk. marokkansk kryddermix

1 dl yoghurt

1 tsk. mørk balsamicoeddike

Saften af ½ citron

2 courgetter, skåret i tykke skiver

Salt og peber

Ca. ¼ blomkålshoved i mindre buketter

200 g tomatsovs i glas

2 dl vand

120 g grønne linser

200 g småbladet spinat

Sådan gør du

  • Drys courgettestykkerne med salt. Kom olien i en stor gryde, og svits chili, hvidløg og kryddermix i 2 min. Tilsæt balsamicoeddike.
  • Kom courgetterne ned i gryden, og lad dem få lidt farve. Tilsæt så citron og yoghurt. Skru ned, og tilsæt resten undtagen spinaten.
  • Lad simre under låg ved lav varme i ca. 30-40 min.
  • Smag til, og vend spinaten i 3 min. før servering.


næringsindhold pr. person

Energi: 16 kcal

Protein: 29,1 g

Fedt: 7,5 g

Kulhydrat: 65,2 g

Kostfibre: 13,8 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte laver du mad fra bunden?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: