Sheet pan med kylling, løg, gulerødder og små kartofler

45 minutter
574 kcal

Elsker du lækker mad? Hader du opvask? Svaret på dine bønner er denne lækre sheet pan dinner med kylling!

Sheet pan med kylling, løg, gulerødder og små kartofler, opskrift

SHEET PAN MED KYLLING – Spice gerne op med noget råt til sidst, fx krydderurter. Her har vi givet retten et drys frisk timian.

© wichmann+bendtsen

Sheet pan med kylling, løg, gulerødder og små kartofler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 kyllingebryster
  • 300 g kartofler
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 tsk. rosmarin
  • 400 g gulerødder
  • 1 tsk. honning
  • 2 rødløg
  • Frisk timian

Marinade:

  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk. ketchup
  • 1 tsk. paprika
  • ½ tsk. spidskommen
  • 1 tsk. havsalt
  • 1 tsk. sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 190 gr.
  • Bland alle ingredienser til marinaden sammen, og vend kyllingen heri.
  • Skrub kartoflerne, dup dem tørre, og skær dem i små tern. Vend med 1 tsk. olie, salt, peber og tørret rosmarin.
  • Skrub gulerødderne, dup dem tørre, og skær i grove stykker. Vend med 1 tsk. olie, honning, salt og peber.
  • Skær rødløg i kvarter. Kom en smule olie og salt på.
  • Put alle ingredienserne på en bageplade, og bag i 25 min. Pynt med et drys timian.

TIP! Kyllingen bliver endnu mere juicy, hvis du indimellem overhælder den med den marinade, der samler sig i bunden af bradepanden.

TIP! Skal du lave en større portion, så fyld 2 plader. En til kylling og en til resten.