Rødkålssalat med rødbeder og bønner

30 minutter
287 kcal

Brug årstidens grøntsager og lav en rød salat af rødkål og rødbede. Tilsæt hvide bønner og æble, og voilá! Aftensmad på 30 minutter.

Rødkålssalat med rødbeder og bønner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 80 g udblødte og kogte hvide bønner (40 g rå)
  • 1 mellemstor rødbede, ca. 150 g
  • 2 spsk. vinaigrette*
  • 300 g rødkål
  • 1 syrligt æble
  • Citron
  • En håndfuld bredbladet persille
  • 2 spsk. ristede hasselnødder

Vinaigrette

  • 1 spsk. dijonsennep
  • ½ dl mørk balsamico
  • Havsalt
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 tsk. fintrevet ingefær
  • 1 dl koldpresset rapsolie eller valnøddeolie
  • 1 dl ekstra jomfru­olivenolie
  • Kværnet sort peber

Sådan gør du

  • Pisk sennep og eddike med et nip salt.
  • Kom hvidløg og ingefær i.
  • Pisk nu de 2 dl olie i dressingen, lidt efter lidt.
  • Smag til med salt og peber.
  • Skræl rødbeden, og skær den stave, bag disse ved 190 grader i 20 minutter.
  • Mariner derefter rødbedestavene i 1 spsk. vinaigrette.
  • Snit kålen fint.
  • Skær æblet i meget fine skiver, som vendes i citronsaft.
  • Anret rødkål med bønner, rødbede, æble, persille og hasselnødder på et fad.
  • Dryp den med den sidste skefuld vinaigrette.

Få flere opskrifter på sunde og lækre rødkålssalater