Pasta med burrata ost og ovnbagte tomater

Lækker og cremet hverdagsret med pasta, burrata og ovnbagte tomater. Smager så englene synger og mætter fantastisk godt.

pasta-burrata-tomat

NAM NAM – Pinjekerner giver lige et ekstra crunchy touch til denne ret. Prøv evt. at variere med pistacienødder.

© wichmann+bendtsen

Pasta med burrata ost og ovnbagte tomater

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Pasta og pastasauce:

  • 200 g fuldkornspasta
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg, knuste eller finthakkede
  • ½ ds. hakkede tomater
  • ½ tsk. akaciehonning eller rørsukker
  • spsk. chiliflager – kan udelades
  • ¼ tsk. tørret timian
  • ¼ tsk. tørret oregano
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Ovnbagte tomater:

  • 250 g cherrytomater
  • 1½ fed hvidløg
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Topping:

  • 2 spsk. pinjekerner
  • Frisk basilikum
  • ½ burrata (150 g)
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du:

  • Forvarm ovnen til 180 gr. Halvér tomaterne, og fordel i et ovnfast fad sammen med hvidløg, olivenolie, salt og peber. Bag i 20-25 min., til tomaterne er møre.
  • Kog pastaen ifølge anvisningen på emballagen.
  • Hak løg fint, og knus hvidløg fint til saucen. Sautér begge dele i olivenolie i en gryde, til løgene er klare. Tilsæt de øvrige ingredienser til saucen, og lad den simre, mens pastaen koger færdig. Hæld vandet fra pastaen, og vend pasta sammen med saucen.
  • Anret sammen med de ovnbagte tomater, burrata, ristede pinjekerner, frisk basilikum og friskkværnet peber.

TIPS

  • Retten kan naturligvis også serveres med friske tomater i stedet for ovnbagte, men ovnbagningen gør smagen endnu mere intens.
  • Kig gerne efter cherrytomater i forskellige farver, så ser det endnu mere festligt ud.