Bruschetta med tomat

20 minutter
57 kcal

Prøv denne utrolig nemme opskrift på bruschetta med tomat. Ideel forret på en solrig sommerdag i haven eller på altanen. Du kan have dem klar på 20 min.!

Bruschetta med tomat

BRUSCHETTA med tomat, rødløg og basilikum

© wichmann+bendtsen

Bruschetta med tomat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 50 g tomater, godt modne
  • ¼ lille rødløg
  • ⅓ fed hvidløg
  • ¼ god håndfuld frisk basilikum
  • ⅓ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ¼ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ¼ flute, gerne fuldkorn

Sådan gør du:

  • Skær tomaterne i tern, og rødløg i små tern.
  • Knus eller hak det ene fed hvidløg fint, og snit den friske basilikum.
  • Kom det hele i en skål sammen med olivenolie, havsalt og friskkværnet peber. Lav det gerne i god tid, så det kan stå og trække.
  • Skær flute i skiver, og rist dem i ovnen eller på grillen, til de er sprøde. Gnid de ristede stykker brød med et fed hvidløg, og top dem derefter med tomatblandingen og lidt frisk basilikum.

TIPS:

  • Kom først tomatblandingen på brødskiverne lige inden servering, så du undgår, at brødet bliver blødt.
  • Dryp evt. med lidt balsamico, inden du pymter med basilikumblade