Fyldte søde mexi-kartofler og tomatsalsa og majskolbe

100 minutter
719 kcal

Tag på en kulinarisk tur til Mexico med disse lækre fyldte kartofler med spicy tilbehør.

Tallerken med fyldte søde kartofler

Fyldte søde kartofler og tomatsalsa og majskolbe

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 søde kartofler med skræl
  • 1 kyllingebryst, 200 g
  • 1 økolime, skal og saft
  • 10 kviste koriander
  • plus lidt til servering
  • 2 æg
  • 1 tsk. havsalt
  • ½ løg, 50 g
  • ½ chili, rød
  • 2 majskolber
  • 400 g cherrytomater
  • 2 peberfrugter, grønne
  • ½ rødløg
  • 2 avocadoer
  • ½ tsk. havsalt

Sådan laver du fyldte søde kartofler med tilbehør

  • Prik kartoflerne, og bag dem i ca. 1 time ved 200 gr.

  • Steg kyllingebrystet, og skær det i skiver. Riv limeskal, og hak koriander fint. Vend kyllingeskiverne i lidt af limeskallen og lidt af korianderen.

  • Del kartoflerne på langs, og udhul dem. Mos kartoffelkødet, og bland det med æg, salt, finthakket løg og chili. Kom blandingen i kartoffelskallerne, og bag i 15 min. ved 225 gr.

  • Kog majskolberne møre.

  • Skær tomat, peberfrugt, rødløg og avocado i tern, og bland dem til en salsa. Tilføj limesaft og lidt af korianderen.

  • Top de bagte kartofler med kyllingeskiver og tomatsalsa.

  • Spis resten af salsaen til sammen med majskolberne vendt i lidt af limeskallen og korianderen. Drys lidt koriander over de fyldte kartofler.

TIP! Er du til stærk mad, kan du blande 1 tsk. chilipulver i de forskellige slags fyld.