Læs også

Mexi-bowl

Mexi-bowl

Tallerken med fyldte søde kartofler
© Skovdal Nordic

Fyldte søde mexi-kartofler og tomatsalsa og majskolbe

Tag på en kulinarisk tur til Mexico med disse lækre fyldte kartofler med spicy tilbehør.

Fyldte søde kartofler og tomatsalsa og majskolbe

2 personer

2 søde kartofler med skræl
1 kyllingebryst, 200 g
1 økolime, skal og saft
10 kviste koriander plus lidt til servering
2 æg
1 tsk. havsalt
½ løg, 50 g
½ chili, rød
2 majskolber
400 g cherrytomater
2 peberfrugter, grønne
½ rødløg
2 avocadoer
½ tsk. havsalt 

Sådan laver du fyldte søde kartofler med tilbehør

  • Prik kartoflerne, og bag dem i ca. 1 time ved 200 gr.
  • Steg kyllingebrystet, og skær det i skiver. Riv limeskal, og hak koriander fint. Vend kyllingeskiverne i lidt af limeskallen og lidt af korianderen.
  • Del kartoflerne på langs, og udhul dem. Mos kartoffelkødet, og bland det med æg, salt, finthakket løg og chili. Kom blandingen i kartoffelskallerne, og bag i 15 min. ved 225 gr.
  • Kog majskolberne møre.
  • Skær tomat, peberfrugt, rødløg og avocado i tern, og bland dem til en salsa. Tilføj limesaft og lidt af korianderen.
  • Top de bagte kartofler med kyllingeskiver og tomatsalsa.
  • Spis resten af salsaen til sammen med majskolberne vendt i lidt af limeskallen og korianderen. Drys lidt koriander over de fyldte kartofler.

Tip! Er du til stærk mad, kan du blande 1 tsk. chilipulver i de forskellige slags fyld.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 719 kcal
Protein: 38,4 g
Fedt: 28,9 g
Kulhydrat: 87,2 g
Kostfibre: 20,4 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: