Fyldte peberfrugter med oksekød
Fyldte, vegetariske peberfrugter

Vil du hellere spise vegetarisk, kan du bytte oksekødet ud med ris og grøntsager.

© Skovdal Nordic

Fyldte røde peberfrugter og råmarineret kålsalat

Vil du gerne spise mere grønt i hverdagen? Så er fyldte grøntsager en nem og lækker løsning. Prøv f.eks. disse fyldte peberfrugter med oksekød.

26. februar 2019 af Inge Skovdal

Fyldte peberfrugter med oksekød og tilbehør

2 personer

1 fed hvidløg
½ dl limesaft
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. sukker
½ dl vand
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie plus lidt til stegning
400 g spidskål
2 peberfrugter, røde
1 løg, lille
200 g hakket oksekød, magert
½ spsk. paprika
20 blade basilikum plus lidt til servering
4 kviste oregano
1 spsk. tomatpuré
1 tsk. havsalt
200 g gulerod
60 g cheddarost

Sådan laver du fyldte peberfrugter med tilbehør

  • Rør hakket hvidløg, limesaft, eddike, sukker, vand og 1 spsk. olie sammen til en marinade, til sukkeret er opløst.
  • Snit spidskål, og hæld ma­ rinaden over. Lad det trække.
  • Halvér peberfrugterne på langs, og fjern kernehusene.
  • Finhak løg, svits det i olie, og tilsæt oksekød. Vend paprika samt hakket basilikum og oregano i. Tilføj så tomatpuré, salt og revet gulerod.
  • Fyld peberfrugterne med kødfyld, og drys med revet ost. Bag dem i ca. 15 min. ved 200 gr., eller indtil toppen er blevet brun.
  • Servér peberfrugterne med råmarineret kål til, og drys med basilikumblade.

Tip! Er du til stærk mad, kan du blande 1 tsk. chilipulver i de forskellige slags fyld.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 543 kcal
Protein: 36,5 g
Fedt: 27,5 g
Kulhydrat: 43,2 g
Kostfibre: 9,9 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: