Tasty cottage pie med grønt

1 time
476 kcal

Ærlig husmandskost, der mætter og smager smovset. Her får du vores opskrift på britisk pie i en kalorielet version med mange grøntsager.

cottage pie

COTTAGE PIE – Den sprøde, gyldne tærte uden bund er en børnevenlig ret, så du kan roligt servere den for hele familien

© wichmann+bendtsen

Tasty cottage pie med grønt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

Kødsauce:

  • 100 g knoldselleri
  • 150 g gulerødder
  • ½ stort løg
  • ½ porre
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 250 g hakket oksekød, max. 7 %
  • 1 spsk. tomatkoncentrat
  • 2½ dl vand
  • ½ oksebouillonterning
  • 1 tsk. Worchestershire sauce
  • ¾ tsk. tørret rosmarin
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Kartoffellåg:

  • 300 g kartofler
  • 75 g knoldselleri
  • ¾ dl mælk
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Start med kartoffellåget. Skær skrællede kartofler og knoldselleri i grove tern.
  • Kog i ca. 20 min., til stykkerne er bløde ogmøre. Hæld vandet fra, hæld mælk i, og mos med en kartoffelmoser eller et piskeris. Smag til med salt og peber.
  • Skær knoldselleri, gulerødder og løg til kødsaucen i små tern. Skær porren i ringe.
  • Sautér løget på en varm pande i olie. Tilsæt kødet, brun det godt af, og vend tomatkoncentrat i.
  • Kom gulerødder, knoldselleri og porre ved. Vend godt rundt, og tilsæt resten af ingredienserne. Lad kødsovsen simre under låg i 10 min. Varm ovnen op til 180 gr.
  • Kom kødsovsen i et ovnfast fad, og fordel mosen ovenpå. Bag i 25 min.

TIP Retten kan laves i god tid i forvejen. Den skal blot bages i ovnen umiddelbart inden servering.

TIP Her har vi brugt fedtfattigt hakket oksekød. Du kan også lave den med lammekød, men så hedder det Shepherd's pie.

TIP Worcestershire Sauce giver den helt rigtige lækre smag til kødsovsen.

TIP Du kan opbevare retten på køl i ca. 3 dage.