Asiatiske kødboller med tomatsauce og spidskålssalat

30 minutter
564 kcal

Vi har givet de klassiske kødboller en overhaling, med et asiatisk tvist, en lækker tomatsauce og en sund spidskålssalat - lige til at sætte tænderne i!

Tallerken med kødboller og spidskålssalat

KØDBOLLER MED ET ASIATISK TVIST - serveret med tomatsauce og spidskål.

© Skovdal Nordic og wichmann+bendtsen

Asiatiske kødboller med tomatsauce og spidskålssalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 25 g quinoa, rå vægt

Kødboller:

  • 400 g hakket kød, svin og kalv eller okse
  • 1 løg, lille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 2 tsk. revet ingefær
  • ¼ tsk. stødte chiliflager
  • ½ tsk. garam masala
  • 4 spsk. hvedemel
  • 4 spsk. mælk
  • 2 tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Tomatsauce:

  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 dl kokosmælk
  • 40 g cashewnødder
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • Stødte chiliflager
  • Garam masala
  • Lidt revet ingefær

Spidskålssalat:

  • ½ spidskål, lille
  • 300 g aspargesbroccoli
  • Lidt bredbladet persille
  • 4 spsk. cashewnødder

Vinaigrette:

  • ½ spsk. dijonsennep
  • ¼ dl hvidvinseddike
  • Havsalt
  • 1 dl ekstra jomfruolivenolie
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Kog quinoa efter emballagens anvisning.
  • Rør kødet med fintrevet løg og hvidløg samt alle de øvrige ingredienser til kødbollerne.
  • Kog en gryde vand op. Form 8 kødboller, som pocheres – altså simrer lige under kogepunktet – i 10-12 min.
  • Kog bouillon op med tomater, kokosmælk og cashewnødder. Lad saucen simre i 5 min. Blend, og lad saucen simre videre, til den har en lidt tyk konsistens. Smag til med salt, peber, chili, garam masala og ingefær.
  • Snit spidskål og aspargesbroccoli fint, og hak persillen lidt groft. Vend det grønne og den kogte quinoa i 2 spsk. vinaigrette.
  • Rist cashewnødderne på en tør pande, hak dem evt. groft, og drys dem over salaten.
  • Kom de varme kødboller i saucen lige inden servering, og anret på to tallerkner sammen med spidskålssalaten.

TIP! Er du ikke til asiatiske krydderier, så drop ingefær og garam masala i kødbollefarsen og tomatsaucen.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Resten af året gratis


Newsletter background