Asiatiske kødboller med tomatsauce og spidskålssalat

Vi har givet de klassiske kødboller en overhaling, med et asiatisk tvist, en lækker tomatsauce og en sund spidskålssalat - lige til at sætte tænderne i!

Tallerken med kødboller og spidskålssalat

KØDBOLLER MED ET ASIATISK TVIST - serveret med tomatsauce og spidskål.

© Skovdal Nordic og wichmann+bendtsen

Asiatiske kødboller med tomatsauce og spidskålssalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 25 g quinoa, rå vægt

Kødboller:

  • 400 g hakket kød, svin og kalv eller okse
  • 1 løg, lille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 2 tsk. revet ingefær
  • ¼ tsk. stødte chiliflager
  • ½ tsk. garam masala
  • 4 spsk. hvedemel
  • 4 spsk. mælk
  • 2 tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Tomatsauce:

  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 dl kokosmælk
  • 40 g cashewnødder
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • Stødte chiliflager
  • Garam masala
  • Lidt revet ingefær

Spidskålssalat:

  • ½ spidskål, lille
  • 300 g aspargesbroccoli
  • Lidt bredbladet persille
  • 4 spsk. cashewnødder

Vinaigrette:

  • ½ spsk. dijonsennep
  • ¼ dl hvidvinseddike
  • Havsalt
  • 1 dl ekstra jomfruolivenolie
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Kog quinoa efter emballagens anvisning.
  • Rør kødet med fintrevet løg og hvidløg samt alle de øvrige ingredienser til kødbollerne.
  • Kog en gryde vand op. Form 8 kødboller, som pocheres – altså simrer lige under kogepunktet – i 10-12 min.
  • Kog bouillon op med tomater, kokosmælk og cashewnødder. Lad saucen simre i 5 min. Blend, og lad saucen simre videre, til den har en lidt tyk konsistens. Smag til med salt, peber, chili, garam masala og ingefær.
  • Snit spidskål og aspargesbroccoli fint, og hak persillen lidt groft. Vend det grønne og den kogte quinoa i 2 spsk. vinaigrette.
  • Rist cashewnødderne på en tør pande, hak dem evt. groft, og drys dem over salaten.
  • Kom de varme kødboller i saucen lige inden servering, og anret på to tallerkner sammen med spidskålssalaten.

TIP! Er du ikke til asiatiske krydderier, så drop ingefær og garam masala i kødbollefarsen og tomatsaucen.