Skal bananer i køleskabet?

Har du også lagt bananer i køleskabet og alligevel oplevet, at de hurtigt er blevet brune? Få svar på, om bananer egentlig holder sig bedst i eller uden for køleskabets kulde.

Kvinde står foran køleskab med frugt i hænderne

Nej, det er bedst at holde dem ude af køleskabet. Bananer er følsomme over for kulde; de bliver grålige, får brune pletter og en kedelig smag. Den optimale temperatur at opbevare dem ved er 12-14 grader – det kan måske være i en kælder, på bagtrappen eller i mangel af bedre: det køligste sted i køkkenet – men uden for køleskabet. Har du købt for mange bananer, kan du til gengæld godt fryse dem. Skræl bananerne, inden de kommer i fryseren. Skær dem evt. i skiver, eller sæt halve bananer på pind til ispinde, som du kan overtrække med mørk chokolade, når de er frosne. De frosne stykker er gode til kølige smoothies eller i en banankage, straks efter at de er tøet op.

VIDEO: Sådan laver du sunde lækre bananpandekager på 5 minutter

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background