Kvinde står foran køleskab med frugt i hænderne
© colourbox

Skal bananer i køleskabet?

Har du også lagt bananer i køleskabet og alligevel oplevet, at de hurtigt er blevet brune? Få svar på, om bananer egentlig holder sig bedst i eller uden for køleskabets kulde.

25. august 2016 af Sara Mahler

Nej, det er bedst at holde dem ude af køleskabet. Bananer er følsomme over for kulde; de bliver grålige, får brune pletter og en kedelig smag. Den optimale temperatur at opbevare dem ved er 12-14 grader – det kan måske være i en kælder, på bagtrappen eller i mangel af bedre: det køligste sted i køkkenet – men uden for køleskabet. Har du købt for mange bananer, kan du til gengæld godt fryse dem. Skræl bananerne, inden de kommer i fryseren. Skær dem evt. i skiver, eller sæt halve bananer på pind til ispinde, som du kan overtrække med mørk chokolade, når de er frosne. De frosne stykker er gode til kølige smoothies eller i en banankage, straks efter at de er tøet op.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: