Derfor skal du spise hvide grøntsager

Blomkål er bare én slags af de hvide grøntsager, som ifølge forskning giver din krop gode, sundhedsmæssige gevinster.

Blomkål

Blomkålet er proppet med nærende C-vitaminer, der kan værne dig mod kræft.

© iStock

Du kan roligt tilføje ekstra blomkål til din frokost eller aftensmad. Forskning fra European Journal of Cancer viser nemlig, at et indtag af hvide grøntsager, herunder især blomkål, kan reducere risikoen for at udvikle mavekræft.

Forskerne bag studiet undersøgte kostvanerne hos over 32.000 personer med mavekræft. Her opdagede de, at mad rig på C-vitamin har tendens til at have en beskyttende effekt mod mavekræft. Herunder var det særligt hvide grøntsager og frugt, der blev fremhævet som de mest godgørende råvarer. Hvide grøntsager indbefatter fx kartofler, løg, julesalat og ikke mindst blomkål.

Sådan laver du blomkålspizza. LÆS OGSÅ: Blomkålspizza – 4 lækre opskrifter.

Studiet viste desuden, at de største syndere i forhold til mavekræft bl.a. var mad med højt saltindhold samt alkohol fra især øl og spiritus. Faktisk så man, at risikoen for at få mavekræft steg med hele 12,5 procent pr 5 g forhøjet dagligt saltindtag testpersonerne havde. Omvendt så man, hvordan risikoen faldt med 5 procent for hver 100 g daglig ekstra frugt, de indtog.

Kilde: www.ejcancer.com

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background