Sådan spiser du rigtigt til din træning

Tænker du over at spise forskelligt alt efter, hvilken slags træning, der står på programmet? Hvis ikke, er der noget at hente, for det rigtige brændstof gavner både din træning og sikrer dig optimal restitution.

kvinde drikker af drikkedunk

Dage med styrketræning

Sørg for at du har spist ordentligt de dage, hvor du skal styrketræne. Det sikrer, at du har optimal energi, når du skal i gang med de tunge vægte.

Det er vigtigt, at du spiser et restitutionsmåltid med proteiner ret hurtigt efter din træning. Passer det ikke lige med fx dit aftensmåltid, så snup fx en proteinbar og spis så et rigtigt måltid lidt senere.

LÆS OGSÅ: 7 spørgsmål om proteinpulver

Hjælp dine muskler yderligere med at restituere ved at spise en portion skyr i løbet af den sidste time, inden du går i seng.

Kostplan til dage med styrketræning

Dage med intervaltræning

Overvej nøje, hvad du spiser de dage, hvor du skal intervaltræne. Din kost skal give dig maksimal energi og må ikke genere din mave. Undgå derfor røgede madvarer og kål disse dage.

Snup evt. et rødbedeshot – rødbede øger nemlig kroppens evne til at optage ilt og dermed din evne til at sprinte.

Efter intervaltræningen har din krop brug for kulhydrater, så tank bare godt op med pasta.

Kostplan til dage med intervaltræning

Dage med et langt træningspas

Spis en god, solid morgenmad og placer så gerne dit lange træningspas et par timer senere. Det er vigtigt, at du har tanket godt op, hvilket gavner din udholdenhed.

Dage med morgentræning

Drik et glas vand, når du står op, så kroppen ikke kommer til at mangle væske.

Bryder du dig ikke om at træne på tom mave, så spis en lille banan eller en halv skive brød.
Forbered din morgenmad, så du kan spise hurtigt efter morgentræningen og få fyldt dine depoter op.

kostplan til dage med morgentræning

Dage du ikke træner

Spis ca. 500 kcal. mindre de dag, du ikke træner. Det gør du lettest ved at skære ned på stivelseskilder som brød, ris, pasta og kartofler.
Har du trænet hårdt dagen før, vil der typisk være øget inflammation i kroppen. Spis derfor så anti-inflammatorisk som muligt. Laks, kål, avocado, bær, ingefær og nødder vil være gode valg.

Kostplan til dage, hvor du ikke træner