Spis rigtigt på dage med morgentræning

Når du træner om morgenen, er det vigtigt at din krop får masser af energi, så du skaber et godt fundament til din morgentræning.

kvinde dyrker yoga til morgentræning

Namaste - og så til morgenmaden

© iStock

Fokus på dage med morgentræning

Skab et godt fundament for din morgentræning, og fasthold den gode energi hen over dagen. Ligesom på de øvrige træningsdage er det vigtigt, at du placerer de måltider, der ligger før og efter træningen, optimalt. Det understøtter velværet under træning og restitutionen bagefter.

Træn fx kl. 6.30 og dyrk forholdsvis afslappende træning, fx et par km svømning, en let løbetur eller yoga.

Sådan skal du spise

 • Før træning Et glas vand til at hydrere kroppen er fint. Undlad at spise inden træning. Føler du, at maven er lidt ”hul”, kan det hjælpe at spise en halv skive brød eller en lille banan.
 • Efter træning kl. 7.30
  Genopfyld depoterne med en skål bircher-mysli. Læg mysli i blød i æble- eller appelsinsaft, og stil det på køl; gerne natten over, men eventuelt også bare inden du træner. Kom en blanding af 30-40 g mysli og en lille deciliter juice hen over 3 dl yoghurt.

 • Frokost kl. 11.30
  Spis en stor portion blandet salat fra salatbaren. Gå efter de lidt tungere typer som ærter, blomkål, bønner, gulerødder. Kom en god fedtkilde hen over. Det kan være et par skefulde olie-eddike-dressing, en avocado eller godt med pinjekerner. Er det muligt, så spis et grillet kyllingebryst til salaten.

 • Eftermiddag kl. 15
  1 hårdkogt æg og 100 g gulerodsstave, som du dypper i et par skefulde hummus.

 • Aftensmad kl. 18.30 Lav en kraftfuld grønsagssuppe af tomat, selleri, porre og gulerødder.Put strimler af kogt hønsekød i suppen, og spis en skive grovbrød til.

Sund hele sommeren med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent får du adgang til både site og app.
Læs mere om I FORM digital

 • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
 • Løbeprogrammer med lydguide
 • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
 • Mail med ny sund madplan hver uge

Lige nu har vi et særtilbud, hvor du kan bruge I FORM hele sommeren for kun 49,-

TILBUD: Få 3 måneder for 49 kr.

Newsletter background