Hvordan får jeg mest ud af food prepping?

Der er både fordele og ulemper ved food prepping. Vi giver dig svaret på, hvornår foodprepping er en god idé, og hvornår du bør undgå det.

Foodpreppede måltidskasser

Food prepping går i al sin enkelhed ud på at lave mad til flere dage ad gangen. Typisk vil man fx stege kød og koge grønsager og ris og så pakke nøje afvejede måltider i Tupperware, som hurtigt kan hives ud af køleskabet, når der skal spises.

Fordelen ved at lave mad til 5-6 dage ad gangen og portionspakke måltiderne er, at du på en nem måde kan kontrollere, at du får præcis de rette mængder med det rette næringsindhold, hvis du fx er på kur eller spiser meget målrettet i forbindelse med din træning.

Omvendt mister du nemt glæden ved mad, hvis den står på Tupperware-kylling 6 dage om ugen. Maden smager også kedeligt på de sidste dage, og hele det vigtige sociale element, der er forbundet med fælles måltider, lider, hvis du altid sidder alene med din Tupperware.

Hvor længe kan maden holde sig?

Som en tommelfingerregel kan de fleste alm. tilberedte madvarer holde sig 5-6 dage på køl – bortset fra fisk, der holder 3 dage. Hvis det kan lade sig gøre, så frys i stedet maden ned i portioner, og tø dem op, den dag de skal spises.

NB: Gem ikke maden i gamle plastikbøtter til fx is eller skyr. De er ikke testgodkendt til genbrug, og skadelige stoffer fra plastikken kan derfor potentielt trænge ud i madvarerne.