Fiskefrikadelle i stedet for fiskefilet

En fiskefrikadelle med skyr-remoulade er både mere mættende og indeholder langt færre kalorier end dens friturestegte ven.

Ved at vælge fiskefrikadellen får du markant færre kalorier.

Derfor skal du vælge fiskefrikadellen

Når ting paneres, bliver de sprøde, men suger også en masse fedtstoffer til sig. Det samme er tilfældet ved fiskefileter, som er paneret i lyst brød og friturestegt i primært solsikkeolie, som er meget omega-6 rigt.

Vi får i forvejen alt for meget omega-6-fedt i vores kost. Fiskefrikadellerne er magre og sammen med skyrcremen, der er proteinrig, mætter de godt.

Fiskefrikadeller med skyrcreme

12 stk

400 g finthakket kullerfilet
1 bundt dild
1 æg
½ dl rugmel
½ tsk. salt
Friskkværnet peber
1-2 dl minimælk
1-2 spsk. rapsolie

Skyrcreme

1 dl skyr
2 tsk. sennep
1 tsk. karry
Evt. lidt grofthakkede cornichoner

  • Hak fiskekødet med en kniv eller minihakker.
  • Rør det sammen med fint­hakket dild, æg, rugmel, salt og peber. Spæd til med mælken, til farsen er blød, men stadig fast.
  • Varm 1 spsk. olie op på en slip-let-pande.
  • Form farsen til 12 fiskefrikadeller, og steg dem på tre sider, til de er gyldenbrune og sprøde. Dryp evt. med lidt olie, når frikadellerne vendes, hvis panden er blevet for tør.
  • Rør alle ingredienser til skyrcremen sammen.

LÆS OGSÅ: 6 gode opskrifter på fiskefrikadeller