I FORMs ruteplanner med nyt sti-kort
Nyt kort i ruteplanner

I FORMs velkendte ruteplanner er nu nemmere at bruge på mobil.

Nyt kort i I FORMs ruteplanner

I FORMs ruteplanner har fået nyt kort med flere stier. Se her, hvad den nye ruteplanner kan – og hvordan den ser ud.

17. marts 2020 af Eva Skjøde


Er du som så mange andre flittig bruger af I FORMs ruteplanner, har du måske bemærket noget nyt: Ruteplanneren har fået nyt kort.

Det nye kort er de fleste steder et mere detaljeret kort, når det gælder stier – noget, som vi håber, du får glæde af, hvis du skal tegne en cykel-, gå- eller løberute, der går gennem fx parker, skove og andre naturområder.

Samtidig har vi benyttet lejligheden til at forbedre nogle funktioner, især ved den måde, ruteplanneren fungerer på mobilen, da vi godt ved, at det kan være ret bøvlet at tegne en rute ind på en lille skærm. Det skulle nu være blevet lidt nemmere.

Dette er nyt i I FORMs ruteplanner

  • Nyt kort med flere stier, så du lettere kan tegne dine gå- og løberuter i naturområder og parker.
  • Kortet har fået mere plads på mobil. Funktioner, der før tog plads på skærmen, er nu gemt bag knappen "Indstillinger" i bunden af ruteplanneren.
  • Nemmere at tegne rute på mobil. De vigtigste knapper som "Gem rute" og "Slet punkt" er altid tilgængelige og til at få øje på.
  • Ruter følger automatisk stier og veje. Sæt hak i "Fugleflugt" på mobil eller fjern hak i "Følg stier og veje" på computer for at tegne ruter uden for kortets stier og veje.
  • Du kan nu slette dine ruter. Fra siden med "Mine ruter" kan du nu selv slette dine ruter helt og aldeles.
  • Det er hurtigere at se gamle ruter – vi har skåret nogle klik væk, så du ryger direkte til din gemte rute, når du klikker på rutens navn fra oversigten "Mine ruter".


Men er der så ikke noget, der er forsvundet i den nye ruteplanner? Jo, det er der. Du kan være tryg ved, at alle dine gemte ruter stadig eksisterer – vi har bevaret ALLE gamle ruter og overført dem til det nye kort. 

Men der er desværre et par ting, vi har måttet vinke farvel til, da vi valgte det nye kort.


Hvad har vi mistet?

  • Højdeprofil. Du vil ikke længere kunne se din rutes højdeprofil, altså hvor meget terrænet er steget og faldet i løbet af din rute.
  • Sattelit-kort. Det nye kort findes kun i en tegnet udgave. Du vil altså ikke kunne skifte til en visning af kortet i satellitbillede-udgave.

Vi håber dog, at de ting, vi får med det nye kort, opvejer det, vi mister. Prøv selv den nye ruteplanner her!


Om I FORMs ruteplanner

I mange år har I FORMs ruteplanner været Danmarks bedste og mest brugte ruteplanner til at planlægge og opmåle løberuter, cykelruter og vandreruter i Danmark.

Ruteplanneren kan dog bruges i hele verden, da kortet er globalt.

I FORMs ruteplanner blev lanceret i 2006, og siden da har 100.000-vis af mennesker brugt den og gemt næsten 2 millioner gå-, cykel eller løberuter i ruteplanneren.

Skal du igang med at bruge ruteplanneren? Så ser her, hvordan du bl.a. tegner og gemmer en rute.

Har du spørgsmål til I FORMs ruteplanner, eller vil du se, hvordan du bruger den bedst muligt? Så tjek vores ruteplanner-FAQ her.

God fornøjelse med I FORMS ruteplanner 🏃‍♀️ 🚶‍♀️ 🚴‍♀️

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: