Sødestoffer påvirker holdbarheden

Sukker, kunstige sødestoffer eller Stevia? De sødende ingredienser påvirker holdbarheden af din mad forskelligt.

Det er ikke ligegyldigt for holdbarheden, om du bruger sukker eller ej

© iStock

Almindeligt sukker

Sukker binder vand til sig. Det er godt for holdbarheden. Bakterier er nemlig afhængige af vand for at kunne transportere nærings- og affaldsstoffer og dermed for at overleve.

Kunstige sødestoffer

Sukker skaber helt naturligt dårlige vækstbetingelser for mikroorganismer. Erstatter du derimod sukkeret med sødemidler, skal madvaren enten tilsættes et konserveringsmiddel eller smides væk efter ganske kort tid, da de ikke har samme effekt.

Sukker, kunstige sødestoffer eller Stevia. Hvad er forskellen på de søde stoffer? Bliv klogere her.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background