Sødestoffer påvirker holdbarheden

Sukker, kunstige sødestoffer eller Stevia? De sødende ingredienser påvirker holdbarheden af din mad forskelligt.

Det er ikke ligegyldigt for holdbarheden, om du bruger sukker eller ej

© iStock

Almindeligt sukker

Sukker binder vand til sig. Det er godt for holdbarheden. Bakterier er nemlig afhængige af vand for at kunne transportere nærings- og affaldsstoffer og dermed for at overleve.

Kunstige sødestoffer

Sukker skaber helt naturligt dårlige vækstbetingelser for mikroorganismer. Erstatter du derimod sukkeret med sødemidler, skal madvaren enten tilsættes et konserveringsmiddel eller smides væk efter ganske kort tid, da de ikke har samme effekt.

Sukker, kunstige sødestoffer eller Stevia. Hvad er forskellen på de søde stoffer? Bliv klogere her.

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background