Sødestoffer påvirker konserveringen

Sukker, kunstige sødestoffer eller Stevia? De sødende ingredienser påvirker konserveringen af din mad.

29. august 2012 af Irene Brøndum

Stevia

Stevia har vist sig at have en konserverende effekt på din mad. I Japan bruger man dette sødemiddel til at konservere fiske- og sojaprodukter.

Almindeligt sukker

Sukker binder vand til sig. Det er godt for holdbarheden. Bakterier er nemlig afhængige af vand for at kunne transportere nærings- og affaldsstoffer.

Kunstige sødestoffer

Sødemidler konserverer ikke dine madvarer, ligesom sukker gør, fordi sukker skaber helt naturligt dårlige vækstbetingelser for mikroorganismer. Erstatter du derimod sukkeret med sødemidler, skal madvaren enten tilsættes et konserveringsmiddel eller smides væk efter ganske kort tid.

Sukker, kunstige sødestoffer eller Stevia. Hvad er forskellen på de søde stoffer? Bliv klogere her.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: