Vinter-løbetights – sådan vælger du de rigtige

Der er ikke meget, der slår en løbetur i frostklart vejr. Det kræver bare, at du ikke drøner rundt med iskolde lår og baller, og dén sag klarer et par gode, forede vinter-løbetights.

Vinter-løbetights er et musthave

VINTER-LØBETIGHTS Har du planer om at løbe i al slags vintervejr, er et par gode vinter-løbetights et musthave.

© iStock

Når temperaturen daler, vinden rusker, og sneen falder, er det fristende at blive indenfor. Men ved du, hvad der er endnu mere fristende? Følelsen i kroppen efter en løbetur, hvor du har trodset førnævnte vejr og har fået kilometer i benene og frisk luft i lungerne.

Men hvis du drømmer om at løbe dig igennem vinteren, kræver det et par løbetights, der er skabt til vinterløb.

Derfor skal du købe særlige vinter-løbetights

Almindelige løbetights er – uanset stoffets tykkelse – ikke designet til at afvise vind, vand og kulde. Derfor risikerer du hurtigt at dræbe din løbeglæde med iskolde lårbasser, og det er synd, hvis du egentlig er inde i en god stime og har lyst til at løbe.

Vinter-løbetights er derimod skabt i et materiale, der kan tage kampen op med kuldegrader og vind, ligesom mange par er ekstra forede omkring lår og baller, der har tendens til at blive særligt kolde.

5 detaljer, der er særligt vigtige ved vinter-løbetights

 • Reflekser. Vær sikker på at blive set, uanset hvor tidligt eller sent du løber. Det er bedst, hvis reflekserne går 360 grader rundt, så du er synlig fra alle vinkler.

 • Materialet. Det skal være varmt nok til at holde kulden ude, men ikke så varmt, at du ikke kan ånde. Et dobbeltlag stof er godt, hvis du skal løbe i særligt koldt vejr – eller er særligt kuldskær. Nogle tights er ekstra foret på lår og baller, hvor du har tendens til at blive koldest.

 • Lommer. De fleste af os vil gerne have plads til basale småting som nøgler og mobiltelefon. Det kræver en eller flere lynlåslommer, så dine ting er sikkert opbevaret uanset vejret.

 • Benlængden. Hvis dine vinter-løbetights stumper, risikerer du at blive iskold over anklerne. Gå efter en model, der er lang nok til at nå ned til et par helt korte løbestrømper. De skal formentlig være længere end dine almindelige fitness- eller løbetights.

 • Lynlåse ved anklerne. Skulle du alligevel få det for varmt trods årstiden, så er det smart med et par lynlåse, der kan give ekstra ventilation.

Sådan vælger du det rigtige par vinter-løbetights

Mange af os går efter de vinter løbetights, der er flottest eller kommer fra vores favoritmærke og lader funktionaliteten komme i anden række. Det går måske ved tights, som du skal bruge i fitnesscenteret, men vinterløb stiller krav til dine løbetights, som du ikke må ignorere. Sæt funktionaliteten først, og gå efter de absolut bedste vinter-løbetights og ikke de absolut flotteste.

Husk at bevæge dig i prøverummet, når du prøver vinter-løbetights, så du opdager, om de glider ned i taljen eller kryber op ved anklerne, når du giver den gas. Et par høje knæløft er som minimum en god idé.

Nogle vinter-løbetights fås – ligesom almindelige løbetights – med kompressionseffekt. Det vil sige, at de sidder ekstra stramt og angiveligt hjælper med at presse blodet væk fra benene og tilbage mod hjertet, hvilket skulle fremme restitutionen og modvirke ømhed og skader. Der er dog ikke noget entydigt svar på, om det virker – nogle løbere er vilde med effekten, mens andre ikke mærker den store forskel. Prøv evt. selv, om det giver gode resultater for dig. Det kan i hvert fald ikke skade.

LÆS OGSÅ: I FORM tester træningstights

Det kan du også bruge dine vinter-løbetights til

Er du glad for at gå tur året rundt, er det også oplagt at bruge et par vinter-løbetights til det. De er behagelige at bevæge sig i og skabt til at holde dig varm i al slags vejr, hvis bare du går raskt til.

Vinter-løbetights fungerer desuden glimrende som inderste lag under regn- eller overtræksbukser, når temperaturen for alvor daler.

Så hvadenten du har planer om at løbe sneen tynd eller blot vil tage en enkelt tur i ny og næ, er et par vinter-løbetights en god investering. Også selvom de typisk koster lidt mere end almindelige tights.

God løbetur!

Test af vinterløbetights – I FORM tester vinter-løbetights

I FORM tester løbende de bedste tights til kulden. Alle vinter-løbetights i vores test bliver afprøvet grundigt. Løbetightsene bliver blandt andet bedømt på funktionalitet, materiale reflekser og pris.

I FORM har testet disse 9 vinter-løbetights i 2020:

 • Reebok – Lux Perform High-Rise Tights
 • Asics – Lite-Show 2 Winter Tight
 • Kari Traa – Tirill Tights
 • **Casall – Windtherm Tights
 • H&M – Træningstights Shaping Waist
 • Puma – Runner ID Regular Rise Full Tights
 • Salomon – Trail Runner WS Tight W
 • Newline – Core Warm Tights
 • Arc’teryx – Taema Pant

Hvem blev vinder af vores test af vinter-løbetights? Og hvilket par løbetights har vi kåret som bedste køb? Klik på "Hent artikel" herunder og se hele testen.

  Newsletter background