Sommertræning – derfor er det så fedt!

Det er fristende at holde sommerpause fra din træning. Men faktisk er der flere gode grunde til at træne i netop sommermånederne. Få seks af dem her.

Kvinde, der træner på stranden.

SOMMER Varmt sommervejr gør det muligt at dyrke al motion i det fri, selv uden høj puls.

© Jacob Helbig

Det er sommer, det er sol, og stranden kalder. Ja, man glemmer næsten, at der overhovedet er noget, der hedder træning. Derfor har vi samlet de største fordele ved sommertræning her, så du kan minde dig selv om, hvorfor lige nu faktisk er et ret fedt tidspunkt at træne på.

Længere dage

Sommerens lyse morgener og lange aftener giver et meget større tidsrum at træne udendørs i. Prøv at sætte uret en halv time tidligere, og træn før job, eller kom afsted om aftenen, efter at dagens gøremål er overstået.

God plads i fitnesscentrene

Sommeren er et godt tidspunkt at tage i fitnesscenter på, hvis du foretrækker albuerum og privatliv. Mens andre er på ferie, kan du få maskinerne, udstyret og omklædningsrummet for dig selv!

Test dig selv: Sådan skal du træne i fitnesscenteret

Let at komme afsted

Sommertræning kræver nærmest ingen forberedelse. Vejret er stort set altid godt, der er som regel ledige tider på fitnessholdene, og du behøver ikke lag på lag for at holde vind og kulde ude.

Det gør det lettere at være spontan og træne præcis, når det passer ind i dagsprogrammet.

Hold aktiv ferie

Hvis du vil, kan sommerens ferie sagtens kombineres med fysisk aktivitet. Tag på en træningsrejse, snør vandreskoene, eller træn på stranden eller ved poolkanten.

Fordelene ved at holde sig i gang i ferien er fx, at du har god tid, er udsovet og som regel i godt humør!

Tag på træningsrejse med I FORM – læs mere her

Du kan træne i regnvejr

En træningsaftale med andre – eller med dig selv – behøver ikke ryge ud af kalenderen, fordi vejrudsigten lover nedbør. Let sommerregn på en opvarmet krop kan faktisk føles ret dejligt og være det, der giver træningen et sjovt og uventet tvist.

Du kan hoppe i bølgen blå

Hvis der er én årstid, der kalder på vandsport, så er det sommer, hvor både luften og vandet er dejligt lunt!

  • Hop på surfbrættet
  • Ro i kajak
  • Svøm en tur
  • Snup en kølig dukkert efter en varm omgang træning på land

Læs også: Sådan kan du træne i bølgen blå