Der er masser af fordele ved at træne med sin partner. I kan motivere og presse hinanden, grine sammen, opdage nye (svedige) sider af hinanden – og så får I samtidig et afbræk fra de hjemlige pligter.
Hvis du drømmer om en sundere livsstil, kan et makkerskab med din partner være en god vej frem. Det gør målet mere forpligtende, og I kan støtte hinanden til at bevare motivationen. Vi styrer jer i retning mod et fælles mål og ikke mindst det perfekte parløb.
Sådan kan I træne
Løb
På de lange ture kan din mand få lov at drøne i forvejen og så spurte tilbage, mens du blot holder dit eget tempo. Eller I kan nøjes med at følges ad de første par kilometer. I kan også skabe konkurrence på trods af jeres niveauforskelle ved at løbe rundt om fx en fodboldbane. Den langsomste af jer får et forspring, som den hurtigste så skal forsøge at indhente, inden runden er slut.
I kan med fordel vælge en ny sportsgren, som ingen af jer har prøvet før, så I laver lige mange huller i luften. Er I hooked på en helt bestemt ketsjersport, men spiller på forskellige niveauer, er en double med et andet par en god løsning – så længe I kan styre temperamentet, når I taber. En flyvende ketsjer har aldrig gjort noget godt for stemningen!
Spinning
Til spinning kan I sidde side om side på cyklen og træne, så sveden sprøjter, trods jeres niveauforskelle. Husk at støtte hinanden med smil og skulderklap undervejs. Dog kan I også sagtens skabe lidt motiverende konkurrence på cyklen, fx ved at sammenligne antal kørte kilometer, hvis det står på cyklen. Eller bruge fitnesstrackere til at måle forbrændte kalorier.
Dans
I får både fyret op for romantikken og får sved på panden ved at gå til dans. Hvis I begge er begyndere, kan I grine sammen, når fødder og arme ikke vil, som I vil – og I kan glæde jer over jeres fælles udvikling, når I rammer koreografien perfekt. Derhjemme kan I garanteret ikke lade være med at øve videre på stuegulvet, og det kan resultere i mange sjove aftener væk fra tv'et.
Styrke
En del af træningspasset kan bestå af såkaldt “you go, I go”, hvor I hjælper hinanden hele vejen til mål. Beslut jer fx for at tage 200 squats så hurtigt som muligt: Først tager du 25, så tager din partner 25 osv. – eller I kan tage forskelligt antal. Uanset hvor hurtige I hver især er, bliver I begge presset til det yderste. Skriv jeres samlede tid ned, så I kan forsøge at slå den.
Hvis din mand er hurtigere og stærkere end du, er faren, at han kommer til at kede sig til træning, og du føler dig alt for presset. Men I kan sagtens justere træningen efter niveauforskellene – eller blot følges til fitnesscenteret, hvor I så laver hver jeres individuelle program.
I risikerer at snerre
Når han siger “løb!”, siger du “hold kæft!”. Du elsker din mand, men nøj, hvor kan han irritere dig – især når du er presset. Men husk at se ham som en god træningsmakker: Når han retter på dig, er det for at hjælpe, og når han spørger for 117. gang, om du er okay, er det for at være omsorgsfuld. Der er mange ting, som kan misforstås i situationen, så aftal på forhånd nogle spilleregler for jeres kommunikation.
I har små børn
Det er lidt svært for mor og far at snuppe en løbetur sammen, hvis der er mindre børn derhjemme. Men så kan I kaste jer over hjemmetræning, så snart ungerne er puttet. Resten af tiden må I træne hver for sig og notere det på et fælles skema på køleskabet, så I stadig kan følge hinandens udvikling.