Derfor gavner det dig at have en løbemakker

Det har enorm betydning for dine løbsresultater, hvis du finder en løbemakker. Se bare her!

Kvinder i træningstøj

PINKDUO-VCNXG-LKVP-M5KTS8KYDKG-5 Med én eller flere løbemakkere er der også mulighed for fælles hygge efter træning.

© iStock

En slankere krop, markerede muskler, stærkere knogler og et højere energiniveau. Du ved allerede, at der er mange sunde fordele ved at få kridtet løbeskoene et par gange om ugen. Men faktisk kan det gavne dit løb endnu mere, hvis du også finder en makker at træne med. Her får du fire gode grunde til at blive en del af et løbefællesskab.

1. Du kommer af sted

Når der står nogen og venter på dig, er det sværere at skippe træning, når regnen siler ned, og sofaen virker mere tillokkende, for du vil med garanti blive konfronteret med dit pjækkeri bagefter.

2. Du får opbakning

En hånd på ryggen i krævende terræn, et par opmuntrende ord, når ruten føles uendeligt lang og en high five, når I er færdige. Opbakning fra din makker kan motivere dig og (måske) få dig til at glemme din frustration, når benene er ved at være trætte, og du egentlig har mest lyst til at vende snuden hjemad.

Find mere motivation i vores løbeprogrammer her

3. I kan presse hinanden

Der er større sandsynlighed for, at tempoet holdes oppe, da du formentlig vil have sværere ved at indrømme, at du ikke kan følge med. Især under intervaltræning er det godt at være flere, fordi det falder dig mere naturligt at give den maksimal gas, når der er nogle at holde trit med.

LÆS OGSÅ: 5 populære trænings-apps

4. I kan forbedre jer sammen

Ved at sammenligne jeres løbstider kan I både komme til at løbe længere og hurtigere. Ifølge et amerikansk studie er der nemlig noget, der tyder på, at især løbere, der sammenligner deres løbedata i virtuelle netværk, har en positiv effekt på deres venners løbspræstationer.

Kilder: health.com, arkiv m.fl.