Derfor er stranden det perfekte sted at træne: 5 suveræne grunde

Blå horisonter, sol og varme og mulighed for øjeblikkelig nedkøling. Se, hvorfor. Du skal lade stranden danne ramme om din træning.

Kvinde, der træner på stranden.

VARIATION – Du kan dase i solen, bade OG træne. Det behøver ikke at være enten eller på stranden.

© Jakob Helbig

Noget af det fede ved sommerhalvåret er, at vi kan tage udendørsarealerne i brug. Det gælder også for stranden: sol, varme og muligheden for at hoppe i bølgen blå. Der er rigeligt med grunde til at lade stranden danne rammen om din træning lige nu, og bruge den til meget mere end solbadning og læsning.

Læs, hvorfor du skal tage din træning med på stranden.

5 grunde til at træne på stranden

Øjeblikkelig nedkøling

Sved og varme kan være generende, når du træner, men et hurtigt dyp i havet nulstiller både krop og hoved og gør dig klar igen. Du kan også inkorporere vandet i din træning og fx svømme, paddleboarde eller lave vandaerobic.

Du kan smide skoene

Glem alt om sure tæer og indelukkede sportssko. Med sand som underlag kan du frit lufte fusserne uden at få ømme fodsåler eller vabler. Træn evt. i vandkanten, hvis sandet bliver for hot.

Du får det gjort i ferien

Sommerferien kan nemt blive en stopklods for den gode træningsrutine, du lige har fået op at køre. Men det behøver ikke at være tilfældet, hvis du fletter lidt bevægelse ind i dine daglige ture til stranden. Tag en pause fra liggestolen en gang imellem, og svøm, løb i vandkanten, eller leg med hunden. Al motion tæller!

Du udfordrer nye muskler

Variation er sundt. Også for dine muskler og led, så du ikke overbelaster dem. Et ustabilt underlag som sand kan faktisk være en god udfordring for din balance og din core. Du træner nemlig både stabilitet og aktiverer muskler i ben, baller, lår og mave på en ny og anderledes måde.

Du lander blødt

På stranden kan dit indre legebarn rigtigt få lov at boltre sig uden bekymringer om at falde hårdt og slå sig. Ligesom du heller ikke behøver en måtte for at ligge og lave maveøvelser eller yoga.

SJOV MOTION PÅ STRANDEN:

  • Strandtennis. Alle kan være med. Kræver kun to bat og en bold.
  • Beachvolley. Får gang i hele kroppen og forbrænder kalorier på den fede måde.
  • Kast med frisbee. Bliver mere udfordrende, hvis begge eller én af jer står i vandet.

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 10/2023