5 styrkeøvelser, alle løbere skal kende

Grib vægtene og bliv en meget bedre løber.

Kvindelig løber laver lunges på løbetur

STYRKEØVELSER Med de rette styrkeøvelser, kan du blive en bedre og mere solid løber.

Styrketræning kan være genvejen til hurtigere løbetider, mere effektivt løb og mindre risiko for skader. Her har vi samlet 5 styrkeøvelser, der kan gøre dig til en bedre løber.

Kvinde laver squats i sin stue

SQUATS: Styrker balance, koordination og din core i en og samme øvelse!

Squat

Ved at træne benmusklerne med tung styrketræning kan du forbedre din løbeøkonomi, og især squat har i flere studier vist sig som et særdeles effektivt øvelsesvalg for løbere. Ud over at træne alle de relevante løbemuskler styrker du din kropskerne, balance og koordinationen mellem musklerne.

Se øvelsen hos I Form, her.

Kvinde laver hip thrusters med vægtstang på bænk

HIP THRUST: Aktiver de store ballemuskler

Hip thrust på bænk

De store ballemuskler bruges til at udvikle kraft i løbeskridtene, og de er ofte forsømte hos langdistanceløbere. Et studie viste for nylig, at hip thrust aktiverer ballerne mere effektivt end både dødløft og hex bar dødløft.

Se øvelsen hos I Form, her.

Kvinde laver box jumps på trækasse i fitnesscenter

BOX JUMP - Er del af metoden 'Plyometrisk træning', som kan øge din eksplosive styrke og gøre dig hurtigere i løbeskoene.

Box jump

Box jump og andre øvelser med hop og spring – såkaldt plyometrisk træning – øger din spændstighed og eksplosive styrke. Det giver en bedre løbeøkonomi og hurtigere tider.

Kvinde laver lunges på lyserød træningsmåtte i sin stue

LUNGES - øvelsen kan forebygge skader.

Lunges

Mange løbere har svage baglår, og det kan give skader og korte, udynamiske løbeskridt. Lunges træner baglår, baller og forsiden af låret, og samtidig er øvelsen fortrinlig til at træne de stabiliserende muskler omkring knæene.

Se hvordan du laver korrekte lunges, her.

To kvinder laver planken i fitnesscenter

PLANKEN Mange løbere glemmer deres core når de træner. En stærk core kan give den en mere effektiv løbetur.

Planken

Som løber kan du med fordel vælge nogle af de dynamiske varianter af planken og sideplanken for at styrke din core. En stærk core forhindrer, at du synker sammen, når trætheden rammer på løbeturen, og sikrer at mest muligt af den kraft, du udvikler i benene, bliver brugt til fremdrift.

Se hvordan du laver planken hos I Form, her.