Hvilke muskler styrker jeg i romaskinen?

Jeg bruger tit romaskinen i fitnesscenteret. Er det rigtigt, at den både giver god kondition og styrker min ryg og lænd?

Kvinde sidder på romaskine i fitnesscenter

ROMASKINEN - er en af de maskiner som træner flest muskler og er samtidig en af de mest effektive kardiomaskiner i fitnesscenteret.

© iStock

Ja. Se her tre faser for effektiv træning i romaskinen:

1. Roningens første fase kaldes indsatsen. Her er særligt ballemusklerne på arbejde sammen med benenes for- og bagside. Samtidig arbejder musklerne i ryggen statisk. Det er med til at øge din udholdenhed i lænden og mindske rygproblemer.

2. Roningens anden fase, mellemfasen, byder på hårdt arbejde for lårenes for- og bagside. De foretager hele frasparket og giver det meste af fremdriften i rigtig roning. Også ballerne trænes, samtidig med at rygmusklerne arbejder både statisk og dynamisk.

3. I roningens afslutningsfase trænes overarmsmusklen, den brede rygmuskel samt de små muskler mellem skulderbladene, der er med til at sikre os en rank holdning og sunde skuldre. Kernemuskulaturen i mave og lænd arbejder hele tiden, men hvis du vil træne den mere målrettet, kan du ro med én hånd. Gør du det, så skift hånd ved ca. hvert 20. rotag.

Mand sidder på en romaskine og udfører de 3 faser

ROMASKINENS TRE FASER Her kan du se hhv. indsatsen, mellemfasen og afslutningsfasen.

Artiklen blev bragt i Aktiv Træning nr. 1/2015