4 effektive øvelser til sundt vægttab

Styrketræning er et vigtigt redskab, når du gerne vil tabe dig. Der er dog nogle øvelser, der er mere effektive end andre, når det kommer til vægttab. Her får du 4 gode øvelser.

Mand og kvinde laver dødløft i fitnesscenter

VÆGTTAB Gå ikke uden om disse 4 øvelser, når du træner mod et vægttab

© iStock

Når du gerne vil tabe dig, handler det om at forbrænde mere energi, end du spiser. Her kommer styrketræning i spil, da det bevarer din muskelmasse og holder din forbrænding oppe. Jo flere og større muskelgrupper du rammer, jo mere energi bruger du under træningen. Hav derfor fokus på de store flerledsøvelser, når du træner.

1. Squat

Squat rammer forlår, baglår og baller og aktiverer derudover hele din core.

Når du squatter, er det vigtigt, at dine knæ og tær altid peger i samme retning. På trods af de mange skræmmehistorier, som du måske har hørt, så må knæene gerne nå ud over tæerne. Derudover så husk at holde brystet oprejst og ryggen ret under hele øvelsen.

Kvinde squatter med vægtstang

KLASSIKEREN OVER DEM ALLE Få godt fat i flere af de store muskelgrupper

© iStock

2. Dødløft

Dødløft rammer baglår, baller og ryg.

I dødløft er det vigtigt konstant at holde ryggen ret. Hold derfor vægten tæt ind langs kroppen under hele løftet, træk skulderbladene sammen og spænd i din core. Forestil dig, at du skal forsøge at bøje stangen, idet du løfter og presse gulvet væk under dig. Det kan være en god hjælp til at holde opspændet i løftet.

Kvinde og mand træner dødløft i fitnesscenter

FÅ FAT I baglår, baller og ryg.

© iStock

3. Bænkpres

Bænkpres rammer bryst, det forreste af skulderen og triceps.

I bænkpres er det en fordel at svaje en smule i ryggen og presse skulderbladene sammen og ned mod bænken. Når du skal løfte vægten, kan du derved bruge bænken til at stemme imod vægten. Det er vigtigt at holde albuerne understangen i hele løftet.

Kvinde med lyserød top træner bænkpres

BÆNKPRES Øvelsen kan meget mere end bare at vise din træningspartner, hvor meget du kan 'bænke'.

© iStock

4. Bent over row

Bent over row rammer ryg, det bagerste af skulderen og biceps.

Igen er det vigtigt at holde ryggen ret. Det er vigtigt, at det kun er armene, der bevæger sig idet du løfter vægten. Fokuser på at samle skulderbladene idet du trækker vægten op. Det kan være en hjælp at forestille dig, at du skal klemme saften ud af en appelsin, der sidder mellem dine skulderblade.

Kvinde laver bent over rows på træningsbænk

BENT OVER ROWS Tag godt hånd om din ryg, det bagerste af skulderen og biceps.

© iStock