Streak running: 7 grunde til, det virker

Du får løb ind under huden på en utrolig let måde. Se, hvorfor streak running hitter verden over, og hvorfor du selv skal prøve trenden.

Kvinde i løbetøj, der løber.

LØB – Et løbeur eller en app kan holde styr på antallet af løbedage, hvis du ikke selv gider skrive ned hver dag.

© Jacob Helbig

Løb en tur på minimum 1,6 km hver eneste dag, og se, hvor længe du kan holde den gode stime kørende. Så kort kan fænomenet streak running forklares.

En af de helst store gevinster ved streak running er, at i stedet for at sige: “I dag skal jeg død og pine tilbagelægge 5 km,” så kan du lade dagsformen bestemme, om det skal være en kort eller en lang tur.

Her kan du læse flere fordele og se, hvordan du kommer i gang.

7 fordele ved streak running

Det er sjovt og motiverende

Løb og sjov er måske to ord, du sjældent forbinder med hinanden. Men når først du har gang i en god streak og ser mængden af streger i kalenderen vokse, bliver det faktisk sjovt at se, hvor længe du kan blive ved.

Du opbygger en god løbevane

Man siger, det tager ca. 30 dage at opbygge en vane, hvis du gentager den igen og igen. Det helt geniale ved streak running er, at selvom det måske starter ud som en sjov challenge, så får du automatisk løbevanen ind under huden. Mange kan slet ikke lade være at fortsætte, når først de er begyndt.

Godt til begyndere

Mange begår den fejl, at de kaster sig ud i for lange distancer for tidligt. Med det resultat, at de får en dårlig oplevelse. Men 1,6 km er en overskuelig distance for utrænede løbere, især hvis du sætter tempoet helt ned i starten.

Lær at løbe 5 km med I FORMs løbeprogram med lydguide

Du føler dig enormt sej

Uanset hvor langt du løber, er der noget enormt tilfredsstillende ved at kunne sige: “Jeg har løbet hver dag i 30 dage.” En særlig stolthedsfornemmelse, som ofte kun tilfalder de rutinerede løbere.

Lav skaderisiko

Løb hver dag, er det ikke usundt? Svaret er nej. De færreste tager skade af at løbe 1,6 km hver dag i et rimeligt tempo. Og jo mere rutineret du er, jo mere løb kan din krop som regel holde til. Det handler om at nøjes med de 1,6 km, når kroppen ikke er til mere.

Du får grund til at fejre

Er du typen, der elsker højtider, fødselsdage og fejringer generelt? Så er streak running din ven. Hvad end du gør det med en kage til kollegerne eller et opslag på sociale medier, så får du anledning til at markere alt, lige fra din 10. løbetur i streg til din nr. 100 og opefter.

Du kommer ud hver dag

Natur er sundt for krop og sjæl. Men hvor mange af os husker lige at tage en stund for os selv i det fri hver dag? Har du gang i en streak, har du også en grund til at komme op af sofaen og blive luftet.

7 grunde til at gå ud i naturen

Tips til at holde stimen, når du ...

... er på ferie ✈️

Hav altid dine løbesko med i kufferten, og drop ideen om, at løb altid skal være et langt, seværdigt stræk. 1,6 km kan hurtigt tilbagelægges med et par runder om dit hotel, dit sommerhus, på campingpladsen eller sågar på rastepladsen, mens I strækker benene på vej på ferie.

... har planer hele dagen 📆

Har du ikke så meget som 10 min. i løbet af dagen, kan du lave den finte, at du løber lige efter midnat. Så er det klaret, inden du lægger dig til at sove, men stadig inden for døgnet. Husk reflekser og pandelampe, når du løber i mørke, og gør det evt. rundt om den blok, hvor du bor.

... vejret er dårligt 🌧

Du kan altid tage dagens tur på løbebånd, så regn og slud behøver ikke være grund til at bryde en god streak.

... du skal til firmafest 🕺

Involvér dine kolleger, og lav lidt sjov ud af, at du lige skal løbe et par etager eller op og ned ad gangene, så du kan sætte hak ved dagens tur. Det kan blive helt festligt, hvis du også får dem til at heppe på dig.

... du er sløj 🤧

Sygdom er måske den bedste grund til at bryde en streak. Løb må aldrig blive på bekostning af dit helbred. Men er du kun en smule sløj eller uoplagt, så sæt tempoet helt ned til det minimale, og gør det der, hvor du kan mærke, du har allermest at give af. Nogle gange kan lidt bevægelse og frisk luft faktisk få os til at have det bedre.