6 negative tanker, du kan få på løbeturen

Løb kan være hårdt. Men det bliver ikke nemmere af negative tanker, imens du pruster derudaf. Lær at vende tankerne, så din løbetur bliver sjovere.

En kvinde er forpustet og træt på løbeturen. Hun har brug for et godt råd til at få energien tilbage.

LØBEENERGI – Selvfølgelig begynder hjernen at brokke sig, når den skal holde ud på løbeturen. Bered dig med disse råd.

© iStock

Du ved det godt: En løbetur gør SÅ godt for krop og sjæl. Bagefter kan du næsten flyve af god energi. Men sådan føles det ikke nødvendigvis, mens du løber. Irriterende og begrænsende tanker kan dukke op.

Vi har samlet de mest almindelige og giver dem kamp til stregen. Så ved du nemlig, hvad du skal sige til dig selv, så løbelysten kan blive lokket frem igen.

6 negative tanker, du kan få på løbeturen

“Av, det gør ondt”

Du har netop snøret skoene og løbet de første skridt, men pludselig smerter det i knæet. Det er naturligt, at det gør lidt ondt i sener, muskler og led, når du starter med at løbe. Hvis det bliver ved eller bliver værre under eller efter løbeturen, så skal du lytte til din krop.

Sørg altid for at få varmet godt op inden turen, og læg stille ud.

“Nøj, hvor er det kedeligt”

Løb er virkelig en nem måde at få motion på, men det kan også være lidt kedeligt. Du kan gøre turen sjovere ved at lytte til dine favoritnumre eller en god podcast. Du kan også bruge I FORMs løbeprogram med lydfiler.
Tag mobil og høretelefoner med ud, og bliv guidet til hver enkelt løbetur, fx på 5 eller 10 km.

“Jeg er for forpustet til at snakke”

Det er hyggeligt at få klaret løbeturen og verdenssituationen på én gang, men det er også svært at få pusten imens.

Hvis du løber med en løbemakker for at sludre samtidig, så aftal nogle punkter på ruten, hvor I kan stoppe op og snakke lidt, imens I får strakt ud og drukket lidt vand.

“Jeg har sidestik”

De fleste har nok prøvet den stikkende smerte under ribbenene under løbeturen. Det gør hammerondt, og du kan umuligt fortsætte med at løbe. Faktisk kender man ikke årsagen til sidestik, men det hjælper at lade være med at spise, lige inden du løber.

Sæt farten ned, og bøj dig eventuelt forover, og pres mod området, mens du puster dybt ud.

“Jeg kan ikke mere”

Under løbeturen bliver du pludselig ramt af en mur. Du kan bare ikke mere. Eller det føles i hvert fald sådan.

Forsøg at flytte fokus, og kig på omgivelserne omkring dig, eller tænk på, hvad du skal lave til aftensmad. Du kan også sætte dig nogle små delmål undervejs, så løbeturen virker mere overskuelig.

”Der er så lang vej hjem”

Nogle dage føles benene bare tungere. Men det er din hjerne, der spiller dig et puds. Du kan sagtens komme igennem – du har jo de samme ben og muskler som for en uge siden, hvor det gik godt. Sæt forventningerne ned!

Det er måske ikke i dag, du skal sætte en ny rekord, og det er også okay, at du går lidt undervejs.

I FORM 10/2023