Sådan finder du det rette løbetempo

Det kan godt være vanskeligt at finde det rette løbetempo. Se her, hvordan du kan gøre!

Mørkhåret kvinder løber i en skov. Hører musik.

Det er som om, det ofte kan være et problem at finde det rette løbetempo. Enten får man hurtigt sidestik eller også bliver kroppen bare supertræt halvvejs på løberuten. Kunne du godt tænke dig at finde det tempo, der passer lige til dig? Så se her, hvad du fx kan gøre.

Noget af det vigtigste er at anskaffe sig et løbeur, så du hele tiden kan holde øje med, hvor hurtigt du løber. For de fleste løbere er det nemlig normalt at løbe 30 sek. langsommere for hver halvanden kilometer på ruten. Og det kan du altså holde øje med på uret. Det handler også om at prøve sig lidt frem og samtidig vænne kroppen til at løbe på en ny måde. Det er også vigtigt, du husker, at jo længere en løbetur, jo langsommere bliver dit løbetempo. Det skal altså ikke være målet om en særligt god tid, der driver dig af sted.

Hvis du gerne vil kunne løbe langt

Med disse tips kan du hurtigt vænne din krop til at løbe længere. Se bare, hvordan en uge med tre løbedage fx kan se ud.

  • Løb hurtigt! Men kun omkring 5 km. Pulsen skal helt i vejret, og det må gerne være en hård tur.
  • Her skal du løbe terrænløb og fx forsøge at løbe på broer og bakker. Løb mellem 8 og 10 km. Her skulle det også gerne føles hårdt.
  • Den tredje løbedag skal du løbe langsomt. Det er nemlig din længste tur på ugen - helst mellem 12 og 15 km minimum. Sørg for at løbe på en plan overflade. Turen skal føles OK - eller ligefrem behagelig.

Hold øje med, hvordan du klarer dig de forskellige dage. Du vil hurtigt se et mønster og derfra kunne sætte dit perfekte løbetempo