8 simple tips, der får dig i løbeskoene

Trykker løbeskoen og er træningsmotivationen i bund? Så kan du med disse 8 tips snyde modviljen og få træningsgejsten tilbage.

kvinde binder snørebånd på løbesko

8 løbetips til dig, der ikke kan komme af sted

1. Kort er også godt

Bare tanken om en lang løbetur kan få mange til at gro fast i sofaen. Prøv at lokke dig selv til at tage en helt kort tur – fx rundt om blokken eller ned for enden af vejen og tilbage igen. Måske får du lyst til at tage flerer runder om blokken, når du nu er i gang. Hvis du ikke gør, er en kort tur meget bedre end slet ingen tur.

2. Gør løb til en vane

Gør løb til en lige så fast vane som tandbørstning. Så slipper du for diskussioner med dig selv.

3. Vær beredt

Hav en taske med løbetøj i bilen eller på kontoret; så kan du tage en impulsiv beslutning om at løbe hjem fra arbejdet, hvis solen pludselig skinner, du kan mærke lysten, eller kollegaen spørger, om du vil med.

4. Køb nye klude

Det rigtige og lækreste udstyr kan betyde, at man har lyst til at komme af sted. Køb noget, der er så lækkert, at du næsten ikke kan vente.

5. Sæt noget på spil

Indgå et væddemål. Gerne et stort et, hvor der virkelig er noget på spil. De fleste af os er indrettet sådan, at vi nok skal komme af sted, hvis det virkelig rammer pengepungen eller æren.

Læs også: Derfor får væddemål dig til at træne mere.

6. Omprogrammér din hjerne

Kæmper krop og hjerne imod løbeturene, så tving dig selv af sted alligevel. Efter nogle gange vil kroppen og hjernen acceptere det nye mønster som en vane, og så bliver det nemmere at komme ud. Især hvis du løber på et fast tidspunkt.

7. Sæt delmål

Når du har et mål, motiverer du dig selv, men kun hvis målet er inden for rækkevidde. Lav små, overkommelige delmål, fx at du skal løbe tre gange i denne uge. Hver gang du når et mål, udløser det belønningsstoffer i hjernen, og det gør dig glad og motiveret til næste tur.

8. Løb fra morgenstunden

Løber du, lige efter at du er stået op, er der ikke tid til at finde på undskyldninger for, hvorfor du ikke lige havde lyst. Og en morgentur smitter positivt af på hele din dag.

Se her, hvor nemt du bliver typen, der træner om morgenen.