© iStock

11 overraskende fordele ved at gå en tur

En travetur på bare 15 minutter kan fx nedsætte din trang til søde sager.

14. august 2018 af Benjamin Native Studio for ECCO Walkathon

I år bliver året, hvor du går dig til en sundere krop og sjæl!

Du skal bare tage de gode sko på og begynde at gå. Der er nemlig mange sundhedsfordele ved at gå en tur – både de lange og de korte. 

ECCO donerer 7,5 kr. pr. km, du går

Du kan nemt komme i gang med at gå ved at deltage i ECCO Walkathon, som afholdes for 19. år i træk i København, Odense, Aarhus og Kolding.

Der kan du udfordre dig selv med Marathon Ruten på 42 km eller Halvmarathon Ruten på 21 km. Du kan også vælge Just Walk Ruten på 10 km, Street Food Ruten på 9 km, Kaffe Latte Ruten på 7 km eller Familieruten på 6 km. 

Mere end 490.000 mennesker har deltaget gennem årene og har gået godt 4 millioner kilometer svarende til 10 gange rundt om kloden og indsamlet mere end 30 millioner kroner. ECCO donerer nemlig 7,50 kroner pr. kilometer, hver deltager går ved ECCO Walkathon. I år går pengene til SOS Børnebyerne og Hjerteforeningen.

Læs mere og køb din billet på www.eccowalkathon.dk

© Morten Rygaard

1. Gavner humøret

Forskning viser, at en rask gåtur påvirker dit humør positivt, så du vil opleve at blive væsentlig gladere. Daglige gåture kan også have effekt på mild til moderat depression.

2. Mindsker stress

Gang forebygger og afhjælper stress. Kombinationen af motion, dagslys og frisk luft øger nemlig produktionen af en række forskellige ”feel good”-hormoner, som giver dig en følelse af glæde, indre ro og velbehag.

3. Regulerer appetitten

En travetur på bare 15 minutter kan nedsætte trangen til søde sager. Gang får heller ikke dit blodsukker til at falde så drastisk som ved løb, så du bliver derfor ikke sulten efter en gåtur på samme måde, som hvis du har trænet ved høj intensitet.

4. Øger kreativiteten

Et studie har vist, at folk, der går, mens de skal udtænke noget nyt, får flere kreative idéer, end dem der sad ned ved samme forsøg.

5. Opbygger knoglerne

Når du går, skal din krop ”bære” sig selv. Det virker styrkende på knoglemassen, og dermed kan gang være med til at forebygge knogleskørhed. Hvis du går i ujævnt terræn eller ned ad bakke, styrker du knoglerne yderligere. De mange små stød, der går op igennem kroppen, fremmer opbygningen af nyt knoglevæv og gør det stærkere. 

© Morten Rygaard

6. Styrker hjernen

Gang øger blodtilførslen til hjernen og produktionen af nye hjerneceller. Det styrker indlæring og hukommelse, som du kan træne yderligere ved gå ruter, du ikke kender i forvejen. Så bryder du rutinerne og udfordrer hjernen.

7. Hjælper hjertet

Du behøver ikke at løbe for at gøre noget godt for dit hjerte. Med en rask gåtur får du pulsen til at stige, øger blodcirkulationen og blodkarrene holdes elastiske. Derved forbedrer du hjertets og kredsløbets funktion og forebygger hjerte-kar-sygdomme. Studier har vist, at du kan mindske risikoen for hjerte-kar-sygdomme med hele 25 %, hvis du går regelmæssigt.

8. Toner kroppen

Regelmæssige gåture vil have en positiv effekt på din krop, og du vil opleve, at du få fastere lår, mave og numse, fordi dine muskler bliver stærkere. Vær især opmærksom på din kropsholdning og påat aktivere mavemusklerne, når du går. Vil du have ekstra effekt, så tag et par vandrestave i hænderne.

9. Slipper for skader

Gang er en meget mere skånsom motionsform end løb, og du skal ikke bruge lang tid på at restituere. Du kan sagtens opleve at få ømme ben efter den lange gåtur, men det forsvinder igen efter et par dage. Forkæl dig selv med et afslappende fodbad, og hold igen med hård motion i dagene lige efter.

10. Smukkere hud

Når du går, kommer der gang i blodomløbet, hvilket betyder, at din hud får mere blod og dermed også næringsstoffer tilført. Resultatet efter en rask gåtur er en mere strålende hud.

11. Du støtter et godt formål

Hvis du går med til ECCO Walkathon, er du samtidig med til at gøre en stor forskel for hjertesyge børn og unge og udsatte familier i Kenya. I år samles der nemlig ind til Hjerteforeningen og SOS Børnebyerne. ECCO donerer 7,50 kroner pr. kilometer, hver deltager gå ved årets ECCO Walkathon, der afholdes over hele landet.

Læs mere og køb din billet på www.eccowalkathon.dk

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler