5 myter om dans
Dans er genialt for både krop og sind. Desværre afholder uvidenhed og skepsis mange fra at danse. Det vil vi sætte en stopper for, og derfor gør vi her op med 5 udbredte myter om dans.
Dans er genialt for både krop og sind. Desværre afholder uvidenhed og skepsis mange fra at danse. Det vil vi sætte en stopper for, og derfor gør vi her op med 5 udbredte myter om dans.
Mange har en forestilling om, at det kun er unge kvinder, der går til dans, men det er slet ikke rigtigt. Gennemsnitsalderen til fitnessdans ligger typisk mellem 30 og 60 år, men der er ingen nedre eller øvre aldersgrænse for at kunne danse.
Dans er for alle!
Det er faktisk overraskende god motion. Dine ben, hofter, mave og arme er i konstant bevægelse, og samtidig aktiverer du mange lag inden i dig. Når du vrikker med hofterne, bruger du fx både mave og ryg, og de indre muskler aktiveres også. Dans er meget mere tredimensionelt end meget anden træning.
Det er helt normalt at føle sådan, hvis du aldrig har danset før, men det skal endelig ikke afholde dig fra at møde op. Tit vil du nemlig opdage, at der også er mange andre, som kokser i trinnene. Lad dig derfor ikke slå ud, hvis du ikke kan trinnene efter én time.
Det kræver ingen særlige forudsætninger at gå til fitnessdans. Det vigtigste er, at du har et åbent sind og giver dig hen til musikken og bevægelserne. Er der nogle af trinnene, du af den ene eller den anden grund ikke kan lave, så lav dine egne bevægelser. Koncentrér dig om dig selv, og glem de andre deltagere.
For mange kan det virke grænseoverskridende at ryste med bagen eller køre hænderne ned langs kroppen i samvær med andre. Men prøv bare at gøre det på din egen måde, og grin lidt imens. Mind også dig selv om, at du på ingen måde kan være for meget.
Kilde: Mie Martha Moltke, tidligere elitedanser og indehaver af dansestudiet SoulHouse, soulhouse.dk