Derfor er raceren så fed – 5 gevinster ved at hoppe i sadlen

Vind i håret, smuk natur og super konditionstræning. Er du endnu ikke bidt af en gal cykelmyg, så læs de her fem grunde til at trække i lycraen.

to kvinder på cykel

CYKLING – Hurtigbriller, hjelm og tights. Fedt gear er bare toppen af isbjerget, når vi snakker landevejscykling

© gettyimages

Har du også en hemmelig drøm om at blive en af dem, der suser afsted på den tohjulede langs landevejene. Så er det bare om at anskaffe dig en racer. Den kræver nemlig mindre vedligehold og rengøring end en mountainbike, den er let som en fjer, og du kommer til at elske den!

Find dit cykelprogram til triathlon her

Tror du os ikke, så læs de her fem grunde til at kaste dig over landevejscykling.

Must-haves til raceren

Must-haves til raceren

  • SPORTSBRILLER, så du holder sol og insekter ude af øjnene, når du suser afsted.
  • EN GOD HJELM. Gå efter én med ventilation og evt. net for hullerne, så insekter ikke kravler ind under hjelmen.
  • EN DRIKKEFLASKE, så du ikke dehydrerer på de lange ture. Montér en flaskeholder på cyklen, så du nemt kan få fat i den.

5 gevinster ved at hoppe på raceren

Godt for humøret

Der går mange positive følelser gennem krop og hoved i løbet af en cykeltur. Du føler dig garanteret enormt sej, når du har tilbagelagt en lang strækning eller en stejl bakke, ligesom det kildrer i maven, når du suser ned igen.

Den friske luft og de smukke omgivelser kan også give dig en følelse af indre ro og velvære, til trods for at du okser løs.

Skånsom træning

Cyklen bærer din kropsvægt, så du skåner knæ, ankler og hofter langt mere end i mange andre sportsgrene, hvor du støder fødderne i underlaget, når du løber eller hopper. Derfor anbefales cykling også ofte som genoptræning.

Motion og transport i ét

Har du langt til familie, venner eller arbejde, så smid lidt skiftetøj i en let rygsæk, og lad racercyklen bringe dig fra A til B. Det er både tidsbesparende og mere energigivende end at sidde i bil eller offentlig transport.

Flotte naturoplevelser

Du finder få motionsformer, der tager dig så vidt omkring som landevejscykling. Selv hvis du bor i en storby, kan du på under en halv time befinde dig blandt skov, træer, marker eller vand.

Du glemmer hurtigt, at du træner, når belønningen er smukke landskaber, der konstant ændrer karakter, imens du cykler.

Socialt samvær

Landevejscykling er en oplagt makkersport, hvor det er muligt at småsludre lidt undervejs. I kan også holde pauser sammen, hvor I fx nyder en flot udsigt. Ligesom der findes cykelklubber, hvor du kører med en større flok og stifter nye bekendtskaber.

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 11/2023