Derfor skal du drikke kaffe inden en lur

Det lyder måske skørt, men der er faktisk noget om snakken. Kombinationen af et skud kaffe og en morfar er faktisk den bedste måde at blive frisk på.

kvinde sover, vækkeur

Når du tager en morfar, bliver du lidt friskere. Når du drikker en kop kaffe, bliver du lidt friskere. Men hvad sker der, hvis du kombinerer de to: drikker en kop kaffe OG tager en lur? Jo, så vil du føle dig på toppen af verden.

Opskriften er enkel: Drik en kop kaffe (eller to), og udnyt de 20-30 minutter, det tager for koffeinen at trænge igennem kroppen og gøre hjernen kvikkere. Det gør du på den mest behagelige måde, du kan forestille dig: ved at sove.

Kaffeluren er opfundet af forskere fra Loughborough University i England. De ville undersøge, hvordan man kunne hjælpe langturschauffører til at blive superfriske efter en pause. Og koffeinluren med det dobbelte kick til hjerne og krop var det, der gjorde dem mest friske og også mest sikre i trafikken.

11 gode grunde til at snuppe en kop kaffe

Sådan tager du den perfekte kaffelur

  • Indret et godt sovested
    Udvælg dig et sted, hvor du kan ligge eller sidde så godt, at hele kroppen kan synke ned og finde ro. Det må meget gerne være et sted, hvor der er forholdsvis stille og så mørkt som muligt.

  • Drik en kop kaffe
    Drik det der svarer til et stort krus kaffe. Er du mere til espresso, kan du nøjes med en til halvanden kop. De mængder svarer nogenlunde til, at du får 200 g koffein indenbords. Lad være med at bruge sødet kaffe eller energidrikke med koffein – sukkerindholdet vil give dig et øjeblikkeligt kick, der kan gøre det svært at falde i søvn.

  • Stil uret til 20 min.
    Så snart sidste slurk kaffe er sunket, skal du indstille vækkeur/timer til at ringe om 20 min. Det bliver for svært for dig at vågne helt op, hvis du sover længere, fordi du kommer for langt ind i søvnfasen. Sov godt! Og glæd dig så over, at du om 20 min. vågner frisk som en havørn med koffein i blodet.

Får du for meget eller for lidt søvn? Tjek her, hvor meget søvn netop DU har brug for.