8 råd til velplejet hår

Alle vil have en manke, der – ligesom i en slowmotion-scene i en reklame – får folk til at vende sig om på gaden. Hvis du følger disse råd, giver du håret de bedste betingelser for at trække lange blikke.

Kvinde plejer håret mod tørre spidser og glansløst hår

HÅRPLEJE – Giv spidserne lidt ekstra forkælelse, når håret er sat, fx arganolier eller serum.

© iStock

Når håret opfører sig som en provokerende teenager og slet ikke makker ret, kan man føle trang til at give helt op. Men det skal du ikke! Det viser sig, at du med enkle huskeråd kan komme et stort skridt tættere på en sund og næret manke.

Du skal bare huske at give hårstråene en basis pleje, når det spidser til. Her får du svar på, hvor ofte du skal forbi frisøren, hvilke plejerutiner, der giver bonus hver gang og hvorfor du skal holde igen med både shampooen og hårtørreren. Gør du det, kan du til gengæld se frem til et hår, som arter sig som den mest velopdragne elev i klassen.

Fortsat god hårdag!

8 råd til velplejet hår

Spis hårvenligt
© iStock

Spis hårvenligt

Det er primært B-vitamin, kalium og omega-3, der giver de bedste vækstbetingelser for håret. Dem kan du spise dig til gennem en varieret kost. Dit hår vil elske dig, hvis du især sætter tænderne i avocado, nødder, bær, fed fisk, bønner, linser, kål og salat.

Vask kun en til to gange om ugen
© iStock

Vask kun en til to gange om ugen

Hver gang du vasker med shampoo, ryger det naturlige hovedbundsfedt, så håret taber glans og tørrer ud. Så hold igen med vaskefrekvensen. Har du meget fint hår, kan du vaske lidt oftere.

Flet håret
© iStock

Flet håret

Har du for vane at lave en hestehale det samme sted? Så slider du unødigt på håret lige dér. Derfor er det en god idé at variere med en fletning, hvor elastikken sidder længere nede. Elastikker uden metal er mest skånsomme.

Børst med en naturbørste
© iStock

Børst med en naturbørste

Hverken hår eller hårbund har godt af nærkontakt med kunstmaterialer. Så investér i en børste med naturlige hår eller en kam lavet af horn. Det mindsker elektriciteten i håret, så det falder smukt.

Giv intensiv pleje
© iStock

Giv intensiv pleje

Afhængigt af om håret kruser, er tørt og spaltet eller fedter, kan du give det ekstra pleje. En ugentlig hårkur kan netop sætte ind, hvor behovet er størst. Din frisør kan vejlede dig i, hvilken type kur dit hår har brug for.

Klip spidserne
© iStock

Klip spidserne

Hår vokser 1-1,5 cm om måneden. Og lader du det bare gro, vil det knække, spalte og se usundt ud. Derfor er tommelfingerreglen, at korthårede skal klippes hver 6.-7. uge, mens du kan nøjes med at klippe spidserne hver anden måned, hvis du er langhåret.

LÆS OGSÅ: Uønsket hårvækst i ansigtet? Få 9 gode råd til hårfjerning

Brug balsam
© iStock

Brug balsam

Gør det til en vane at afslutte hårvasken med en balsam. Mens shampoo åbner hårstråets skællag, hjælper conditioner til at samle det igen, så det bliver blankt og let at rede. Det er en skrøne, at balsam kun skal i spidserne – fordel det i hele håret.

Beskyt mod varmen
© iStock

Beskyt mod varmen

Føntørret hår giver smuk volumen, men det kan også udtørre lokkerne. Så gør det til en vane at bruge et varmebeskyttende produkt, der fordeles i hårspidserne.

Læs også: Sådan stopper du kløe i hovedbunden

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 15/2022