Må jeg bruge samme barberskraber til “det hele”?

Skal du bruge en anden skraber til intimområdet end resten af kroppen? Få svaret her.

Kvinde barberer ben i badet

SKRAB gerne i forlængelse af et bad, så huden er helt ren.

© iStock

Så længe du med “det hele” mener hele din egen krop, så kan du bare gå til den. Om du bruger den samme skraber til ben, armhuler og intimbarbering, eller om du skifter og har en skraber til hvert område, er en smagssag.

Til gengæld skal du ikke begynde at låne din skraber ud til andre, for det kan både give kløe og irritation og i værste fald betændelse i hårsækkene.

Hvis du bruger den samme skraber flere gange, så husk også at gøre skraberen ren, hver gang du har brugt den – gerne med en god afspritning. Så skulle den ged vist være barberet.

LÆS OGSÅ: Uønsket hårvækst i ansigtet? Få 9 gode råd til hårfjerning

TIPS TIL PROBLEMFRI BARBERING

FUGT HUDEN

Når du barberer dig, åbner du huden en smule. For at undgå urenheder bør du altid barbere dig i forlængelse af et bad.

Skraber du hen over tør hud, har du sikkert selv erfaret, at det river mere, end godt er. Sørg for at have fugtet stedet godt af inden – helst med et parfumefrit produkt.

IKKE FØR SPORT

Sved indeholder snavs, og hvis du kaster dig ud i sport lige efter barberingen, risikerer du at sende alt det snavs lige ned i din nybarberede hud – og dét kan altså give irritation.

BRUG INTIMPRODUKTER

Hvis du er glad for intimbarbering, så køb barberingsgel og aftershavecremer målrettet det område. På den måde mindsker du risikoen for at forstyrre bakteriemiljøet i skeden.

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 7/2022