Endnu et studie slår fast: Æg hæver ikke kolesteroltallet
I mange år har denne fødevare været beskyldt for at være dårligt for kolesterolet og øge risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Men det forholder sig lige modsat.
I mange år har denne fødevare været beskyldt for at være dårligt for kolesterolet og øge risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Men det forholder sig lige modsat.
Hvis du har for højt kolesteroltal, skal du holde dig fra æg. Rådet har været gentaget i årevis, og mange har undgået æg af frygt for at skade hjerte og kar.
Men adskillige studier har efterhånden modbevist denne gamle opfattelse. Nu melder endnu et studie sig under fanerne.
Studiet slår fakta fast én gang for alle: Spiser du æg som en del af en sund, varieret kost med lavt indhold af mættet fedt, hæver æg ikke LDL-kolesterolniveauet eller øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme.
Som noget nyt har studiet fra University of South Australia vist, at to æg om dagen (som en del af en sund kost, der er lav på mættede fedtsyrer) faktisk kan sænke LDL-kolesterolet og mindske risikoen for hjerte-kar-sygdomme.