Detox-kur: Dag 1

Første dag på detox-kuren skal du primært have fokus på at få masser af vand, grøntsager og bær.

frosne hindbær

DETOX Du skal spise godt med bær på kurens første dag.

Sådan skal du spise på dag 1

  • Hele dagen: Drik 2 liter vand.
  • Morgen: Smoothie lavet af frosne jordbær, ½ banan, frossen spinat, mandelmælk, risproteinpulver og chiafrø. Tag 1 spsk. fiskeolie.
  • Formiddag: Grøntsagsjuice.
  • Frokost: En stor portion spidskålssalat med bagt sød kartoffel, stegte rødløg, kogte linser, tomater og med en dressing af tahin, hvidløg, gurkemeje, balsamico og vand. En kop grøn te.
  • Eftermiddag: 1 grape + 1 spsk. fiskeolie + grøn te.
  • Aften: En stor portion fennikelsalat med bagt rødbede, blåbær, kogte og stegte kikærter med en dressing af olivenolie, sennep, citron, stevia og vand. Drik grønsagsjuice til. (Lav en stor portion salat, og gem halvdelen til frokost dag 3).

Vil du gerne prøve kræfter med en slankekur, der ikke kræver kalorietælling og restriktioner? Så tjek 8 timers kuren ud her

Fokus på dag 1

Tank op med grøntsager, omega-3-fedt, væske og bær. Undgå kød. Generelt skruer vi lidt ned for madmængden, da din fordøjelse har godt af at få ro og komme sig oven på en weekend med alt for meget mad.

Din krop er dehydreret efter weekenden, hvis du har fået lidt for meget alkohol og lidt for lidt vand, så i dag skal der tankes op! Din krop skal også i balance igen, hvis du har fået mange betændelsesfremmende fødevarer som fx sukker og hvede. Spis bær og fiskeolie. Fra bær får du en masse gode antioxidanter, og fiskeolien og chiafrøene giver dig omega-3-fedt, som dæmper inflammation i kroppen og ”smører” hjernen. Dagen er vegetarisk, så din fordøjelse får lidt ro efter at have arbejdet på fuld speed i weekenden. Hovedmåltiderne består i stedet af mange fiberrige grøntsager, der kan få maven i gang igen og hjælpe med at ”massere” den.