Blandet syltet sommergrønt

1 dag
65 kcal

De syltede grøntsager kan bruges som tilbehør til aftensmaden. Du kan evt. hakke dem groft og blande med friske krydderurter først.

syltet grønt

SYLTET SOMMERGRØNT – Næringsværdi og vitaminindhold bevares stort set intakt, men når du trækker vand ud af grøntsagerne med sukker og salt, fjerner du livsgrundlaget for bakterier – det er derfor syltning forlænger holdbarheden.

© wichmann+bendtsen

Blandet syltet sommergrønt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 STORT GLAS

  • 500 g små gulerødder
  • 500 g blomkål
  • 2 bundt asparges
  • 2 rød peberfrugt

Lage:

  • 10 dl lys lagereddike
  • 4 dl vand
  • 4 dl sukker
  • Smagsgivere, fx peberkorn, laurbærblade, stjerneanis, fennikelfrø eller sennepsfrø

Sådan gør du

  • Skær enderne af skrællede eller skrubbede gulerødder, og halvér på langs.
  • Skær blomkål i små buketter, og knæk enderne af asparges.
  • Skær peberfrugten i grove tern.
  • Kog eddike, vand og sukker op, så sukkeret smelter. Hæld den lune lage over grøntsagerne, og lad det trække på køl.

TIP Hvis du vil pudse glorien på madspildskontoen, så udnyt selve lagen ved at bruge den som smagsforstærker i dine dressinger og marinader.

TIP Vil du have grøntsagerne til at holde længere, så skal glasset skylles med et par spsk. atamon inden lagen og grøntsagerne kommes i.

I FORM nr. 13/2023