Blandet syltet sommergrønt

1 dag
65 kcal

De syltede grøntsager kan bruges som tilbehør til aftensmaden. Du kan evt. hakke dem groft og blande med friske krydderurter først.

syltet grønt

SYLTET SOMMERGRØNT – Næringsværdi og vitaminindhold bevares stort set intakt, men når du trækker vand ud af grøntsagerne med sukker og salt, fjerner du livsgrundlaget for bakterier – det er derfor syltning forlænger holdbarheden.

© wichmann+bendtsen

Blandet syltet sommergrønt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 STORT GLAS

  • 500 g små gulerødder
  • 500 g blomkål
  • 2 bundt asparges
  • 2 rød peberfrugt

Lage:

  • 10 dl lys lagereddike
  • dl vand
  • 4 dl sukker
  • Smagsgivere, fx peberkorn, laurbærblade, stjerneanis, fennikelfrø eller sennepsfrø

Sådan gør du

  • Skær enderne af skrællede eller skrubbede gulerødder, og halvér på langs.
  • Skær blomkål i små buketter, og knæk enderne af asparges.
  • Skær peberfrugten i grove tern.
  • Kog eddike, vand og sukker op, så sukkeret smelter. Hæld den lune lage over grøntsagerne, og lad det trække på køl.

TIP: Hvis du vil pudse glorien på madspildskontoen, så udnyt selve lagen ved at bruge den som smagsforstærker i dine dressinger og marinader.

TIP: Vil du have grøntsagerne til at holde længere, så skal glasset skylles med et par spsk. atamon inden lagen og grøntsagerne kommes i.

I FORM nr. 13/2023