Jordskokkesalat og kyllingeboller

30 minutter
536 kcal

Bliv dejlig mæt af denne super vintersalater med jordskokker, rosenkål og kyllingefrikadeller.

Jordskokkesalat og kyllingeboller

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

Kød

  • 250 g kyllingefars
  • 40 g fintrevet butternutsquash
  • 2 spsk. frisk basilikum
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. tranebær
  • 2 skvis cayennepeber
  • 1 tsk. rapsolie til stegning

Salat

  • 250 g jordskokker
  • Kerner fra ¼ granatæble
  • 250 g rosenkål
  • 24 g pinjekerner
  • 1 udhulet butternutsquash til servering
  • Basilikum til pynt

Dressing

  • ½ tsk. akaciehonning
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. vand
  • ½ fed knust hvidløg
  • 2 skvis salt

Sådan gør du

  • “Massér” ingredienserne til kyllingefrikadellerne sammen, og steg dem på panden i 15 min. Vend dem undervejs. Der bliver 4 stk.
  • Kør jordskokkerne på mandolinjern, og pil bladene af rosenkålene. Rist pinjekernerne på panden i 2 min., og anret salaten i den ene halve butternutsquash.
  • Ryst alle ingredienserne til dressingen sammen, og hæld den over grønsagerne.
  • Pynt med basilikum, og spis det hele sammen med kyllingefrikadellerne.