Sund bearnaise og to andre saucer du vil elske

10 minutter

Bearnaisesauce er en fuldfed fornøjelse, men med denne opskrift kan du spise bearnaise næsten ligeså tosset, du vil. Find opskriften her sammen med to andre saucer, som vi ved, du vil elske.

Sunde dips til grill på hvid baggrund

Kold skyr-bearnaise

10 minutter
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 tsk. estragoneddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2 spsk. koldpresset rapsolie
  • 200 g skyr
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber
  • En lille håndfuld frisk estragon

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommerne med eddike, sennep og et nip salt.
  • Pisk olien i – og herefter skyr.
  • Smag til med salt, peber og finthakket estragon.

Skyr spises ofte som morgenmad - men faktisk er det supersunde surmælksprodukt også ideelt som mellemmåltid og tilbehør til frokost og aftensmad.


Kold sauce verte med 3 slags peber

10 minutter
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 200 g skyr
  • 2 spsk. mascarpone
  • ½ tsk. maste grønne madagaskar- peberkorn (kan findes i små dåser i supermarkedet)
  • ½ grøn peberfrugt
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. finthakket persille
  • 2 spsk. finthakket purløg
  • Citronsaft
  • Havsalt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  • Rør skyr med mascarpone, maste og hakkede grønne madagaskarpeberkorn, helt finthakket grøn peber, presset hvidløg, persille og purløg.
  • Smag til med citronsaft, salt og sort peber.

Lun spicy tomatsauce

15 minutter
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 lille gult løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 400 g tomater (eller en dåse flåede tomater)
  • ½ rød peberfrugt
  • 1 spsk. rødvinseddike (alternativt hvidvinseddike)
  • ¼ rød chili eller ½ tsk. tørret stødt chili
  • 2 dl grønsags- og/eller kyllingebouillon
  • Havsalt og friskkværnet sort peber

Sådan laver du lun tomatsauce

  • Skær løg, og steg disse bløde og blanke i 1 spsk. olivenolie.
  • Skær tomater og peberfrugt i tern, og kom det i gryden sammen med eddike, chili og bouillon.
  • Lad det simre i 10 min.
  • Blend saucen med 1 spsk. olivenolie, og smag den til med salt og peber.
  • Saucen kan både nydes varm, lun og kold.

Newsletter background