Barbecuekyllingelår i ovn med ovnbagte rodfrugter, salat og dip

1 time
581 gram

Barbecuekyllingelår i ovn med ovnbagte rodfrugter, salat og dip - et sikkert hit hos hele familien.

Kyllingelår med rodfrugter, salat og dip

BARBECUEKYLLINGELÅR Kødet på låret er som regel mere mørt end brystkødet. Det gør lår
ret lækre i næste dags madpakke

© wichmann+bendtsen
Kyllingelår med rodfrugter, salat og dip

Barbecuekyllingelår i ovn med ovnbagte rodfrugter, salat og dip

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 400 g kylling, lår og overlår

Marinade:

  • 2 spsk. ketchup
  • 2 spsk. sojasauce
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. paprika
  • Sort peber, friskkværne

Ovnbagte rodfrugter:

  • rødløg
  • 150 g gulerødder
  • 150 g pastinak
  • 150 g rødbeder
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Estragondip:

  • 1 dl græsk yoghurt, 2%
  • 1½ spsk. frisk estragon
  • ½ tsk. dijonsennep
  • ½ citron, saften
  • ½ tsk. akaciehonning
  • Sort peber, friskkværnet

Salat:

  • 50 g grønne bønner
  • ½ hjertesalat
  • 5 cherrytomater
  • ½ rød peberfrugt
  • 1½ spsk. kapers

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienser til marinaden, og vend kyllingelårene heri. Stil på køl i mindst 1 time.
  • Tænd ovnen på 180 gr. varmluft.
  • Skær rødløg og rodfrugter i mundrette stykker. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og dryp med olie, salt og peber.
  • Fordél kyllingen på en anden bageplade med bagepapir.
  • Bag rodfrugter og kylling i 35-40 min. Vend gerne i rodfrugterne et par gange undervejs.
  • Bland ingredienserne til dippen, og stil på køl. Smag evt. til med ekstra citronsaft eller honning lige inden servering.
  • Kog bønner 2 min., og skyl i koldt vand. Skær salat, tomater og peberfrugt i mundrette stykker, og vend med kapers og bønner.
  • Servér kyllingelår og rodfrugter med salat og dip.

TIP! Lår bliver (også) ret skønne, hvis du bare masserer dem med salt og krydderier, da det kan gøre det lettere at få sprødt skind, end hvis du bruger en våd marinade.


Newsletter background