Spejlæg med linser og pølser

40 minutter
307 kcal

Æg og pølser hører sig til på en klassisk brunchtallerken, det gælder også her, hvor vi har piftet op med linser i tomatsauce.

Spejlæg med linser og krydrede pølser

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 æg
  • 2 små krydrede pølser a 35 g
  • ½ bundt thaibasilikum

Bagte linser

  • ½ dl linser
  • ¾ dl vand
  • ½ fed hvidløg
  • ½ løg
  • Lidt olivenolie til stegning
  • ¾ ds. hakkede tomater
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. stødt koriander
  • ½ spsk. honning
  • Havsalt

Sådan laver du spejlæg med linser

  • Svits løg, hvidløg, krydderier og linser, tilsæt vand langsomt, og lad det koge ind.

  • Når linserne har suget alt vandet til sig, så tilsæt hakket tomat, og kog linserne møre. Smag til med honning og salt.

  • Hæld det i et smurt ildfast fad. Her slås alle æg ud ovenpå – som et stort spejlæg!

  • Bages i ovn ved 180 grader i ca. 12 min., indtil hviden har sat sig.

  • Rist merguezpølserne på en pande, og anret dem i fadet.

  • Top med thaibasilikum.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background