Spejlæg med linser og pølser

40 minutter
307 kcal

Æg og pølser hører sig til på en klassisk brunchtallerken, det gælder også her, hvor vi har piftet op med linser i tomatsauce.

Spejlæg med linser og krydrede pølser

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 æg
  • 2 små krydrede pølser a 35 g
  • ½ bundt thaibasilikum

Bagte linser

  • ½ dl linser
  • ¾ dl vand
  • ½ fed hvidløg
  • ½ løg
  • Lidt olivenolie til stegning
  • ¾ ds. hakkede tomater
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. stødt koriander
  • ½ spsk. honning
  • Havsalt

Sådan laver du spejlæg med linser

  • Svits løg, hvidløg, krydderier og linser, tilsæt vand langsomt, og lad det koge ind.
  • Når linserne har suget alt vandet til sig, så tilsæt hakket tomat, og kog linserne møre. Smag til med honning og salt.
  • Hæld det i et smurt ildfast fad. Her slås alle æg ud ovenpå – som et stort spejlæg!
  • Bages i ovn ved 180 grader i ca. 12 min., indtil hviden har sat sig.
  • Rist merguezpølserne på en pande, og anret dem i fadet.
  • Top med thaibasilikum.