Spejlæg med linser og pølser

Æg og pølser hører sig til på en klassisk brunchtallerken, det gælder også her, hvor vi har piftet op med linser i tomatsauce.

Spejlæg med linser og krydrede pølser

5 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 35 minutter

Tid i alt: 40 minutter

INGREDIENSER

5 æg

5 små krydrede pølser a 35 g

1 bundt thaibasilikum

Bagte linser

1 dl linser

2 dl vand

1 fed hvidløg

1 løg

Lidt olivenolie til stegning

2 dåse hakkede tomater

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. stødt koriander

1 spsk. honning

Havsalt

Sådan laver du spejlæg med linser

  • Svits løg, hvidløg, krydderier og linser, tilsæt vand langsomt, og lad det koge ind.
  • Når linserne har suget alt vandet til sig, så tilsæt hakket tomat, og kog linserne møre. Smag til med honning og salt.
  • Hæld det i et smurt ildfast fad. Her slås alle æg ud ovenpå – som et stort spejlæg!
  • Bages i ovn ved 180 grader i ca. 12 min., indtil hviden har sat sig.
  • Rist merguezpølserne på en pande, og anret dem i fadet.
  • Top med thaibasilikum.

næringsindhold pr. person

Energi: 307 kcal

Protein: 17 g

Fedt: 18,7 g

Kulhydrat: 20 g

Kostfibre: 3,2 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: