Spicy chiaparfait

30 minutter
262 kcal

Kickstart din morgen med et et sundt og lækkert energiboost.

Spicy chiaparfait, kødfri morgenmad

Spicy chiaparfait med mango, ingefær og cayennepeber

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 dl mælk, evt. havredrik eller kokosmælk
  • 2 spsk. chiafrø
  • 4 spsk. groft kokosmel
  • 2 spsk. skyr eller græsk yoghurt
  • 1 mango uden skræl
  • 20 g ingefær
  • 1 knsp. cayennepeber
  • 1 dl appelsinsaft eller mælk
  • 1 dl hindbær, friske eller optøede fra frost

Sådan gør du

  • Kom mælk, chiafrø og kokosmel i en skål, og rør det hele sammen.
  • Stil blandingen på køl i 20 min. eller natten over, så chiafrøene kan suge mælken til sig og få en tyk, grødlignende konsistens. Rør gerne rundt i chiagrøden en gang eller to, mens den er på køl.
  • Tilføj skyr, når grøden er klar, og rør det hele godt sammen.
  • Kom mango, ingefær, cayennepeber og appelsinsaft i en blender. Blend, til du har en jævn smoothie.
  • Mos hindbærrene med en gaffel, og arrangér dine morgenmadsparfaits i to høje glas ved skiftevis at tilføje chiagrød, mangosmoothie og moste hindbær.
  • Spis parfaiten med det samme, eller tag den med på farten i et glas med låg.

Læs om hvorfor du skal starte morgenen med chiagrød

LÆS OGSÅ: Overnight oats opskrifter


Spicy chiaparfait, kødfri morgenmad

TIP Parfaiten kan laves helt færdig aftenen før, så du har en hurtig og lækker morgenmad på en travl morgen. Sørg for at dække glasset ordentligt til, inden du stiller på køl.

© wichmann+bendtsen