Læs også

5-kornsgrød

Ruggrød

Opskrift: En fiberrig grød med glaserede rødbeder, hyben, lyse rosiner og mandler rullet i kanel og lakrids.

14. februar 2012 af I FORM-redaktionen

Ruggrød

1 person

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 5 minutter

Tid i alt: 8 timer - Iblødsætning: 8 timer

INGREDIENSER

1 dl /40 g rugflager

1 nip havsalt

1 dl minimælk

1 dl groftreven rødbede

1 tsk. koldpresset rapsolie

1 tsk. agavesirup

10 g mandler

1 tsk. stødt kanel

1 tsk. lakridspulver

1 tsk. tørrede hybenflager

15 g store lyse rosiner

Sådan gør du

  • Udblød flagerne i 1 dl vand, og stil dem på køl natten over.
  • Kom dem i en gryde med mælk og salt. Kog op, og skru ned for varmen, og lad grøden simre stille under omrøring i ca. 4 minutter.
  • Tag gryden af blusset, læg låg på, og lad grøden stå et minut.
  • Steg rødbede i olie og sirup ca. 1 minut. Bland mandler med kanel og lakridspulver.
  • Anret grøden med rødbede, hyben, mandler og rosiner.

næringsindhold pr. person

Energi: 405 kcal

Protein: 12 g

Fedt: 10 g

Kulhydrat: 74 g

Kostfibre: 12 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: