Ruggrød

8 timer
405 kcal

Opskrift: En fiberrig grød med glaserede rødbeder, hyben, lyse rosiner og mandler rullet i kanel og lakrids.

Ruggrød

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 dl /40 g rugflager
  • 2 nip havsalt
  • 2 dl minimælk
  • 2 dl groftreven rødbede
  • 2 tsk. koldpresset rapsolie
  • 2 tsk. agavesirup
  • 20 g mandler
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. lakridspulver
  • 2 tsk. tørrede hybenflager
  • 30 g store lyse rosiner

Sådan gør du

  • Udblød flagerne i 1 dl vand, og stil dem på køl natten over.

  • Kom dem i en gryde med mælk og salt. Kog op, og skru ned for varmen, og lad grøden simre stille under omrøring i ca. 4 minutter.

  • Tag gryden af blusset, læg låg på, og lad grøden stå et minut.

  • Steg rødbede i olie og sirup ca. 1 minut. Bland mandler med kanel og lakridspulver.

  • Anret grøden med rødbede, hyben, mandler og rosiner.