Læs også

5-kornsgrød

Ruggrød

Opskrift: En fiberrig grød med glaserede rødbeder, hyben, lyse rosiner og mandler rullet i kanel og lakrids.

14. februar 2012 af I FORM

Opskrift 1 person

Ingredienser

1 dl/40 g rugflager
1 nip havsalt
1 dl minimælk
1 dl groftreven rødbede
1 tsk. koldpresset rapsolie
1 tsk. agavesirup
9 stk./10 g mandler
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. lakridspulver
1 tsk. tørrede hybenflager
9 stk./15 g store lyse rosiner

Hvor meget ved du egentlig om kanel? Bliv klog på krydderiet her

Sådan gør du

  • Udblød flagerne i 1 dl vand, og stil dem på køl natten over.
  • Kom dem i en gryde med mælk og salt. Kog op, og skru ned for varmen, og lad grøden simre stille under omrøring i ca. 4 minutter.
  • Tag gryden af blusset, læg låg på, og lad grøden stå et minut.
  • Steg rødbede i olie og sirup ca. 1 minut. Bland mandler med kanel og lakridspulver.
  • Anret grøden med rødbede, hyben, mandler og rosiner.


Havregrød er billig fastfood, og så er det ovenikøbet supersundt. Bliv klog på grødens sunde effekter her, og få inspiration til nye varianter af havregrød.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: