Læs også

Byggrød

5-kornsgrød

Opskrift: Få en god start på dagen med denne grød med tranebær, ahornsirup og pekannødder

20. marts 2012 af I FORM

Ingredienser - grød til 1 person

1 dl/40 g 5-kornsflager (alternativt havregryn, speltflager eller bygflager)
1 dl minimælk
Et nip havsalt
3 spsk./25 g tørrede tranebær
2 tsk. ahornsirup
9 halve/15 g pekan- eller valnøddekerner

Havregrød er noget af det sundeste, du kan spise til morgenmad. Læs her, hvorfor.

sådan gør du

  • Udblød flagerne i 1 dl vand, og stil dem på køl natten over.
  • Kom dem i en gryde med mælk og salt. Kog op, skru ned for varmen, og lad grøden simre stille under omrøring i ca. 2 minutter.
  • Tag gryden af blusset, vend tranebærrene i gryden, læg låg på, og lad grøden stå i et minut.
  • Anret grøden med ahornsirup og nødder.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: