5-kornsgrød

7-8 timer
390 kcal

Opskrift: Få en god start på dagen med denne grød med tranebær, ahornsirup og pekannødder

5-kornsgrød

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 2 dl (40 g) 5-kornsflager (alternativt havregryn, speltflager eller bygflager)
  • 2 dl minimælk
  • 2 nip havsalt
  • 6 spsk. (25 g) tørrede tranebær
  • 4 tsk. ahornsirup
  • 18 halve/15 g pekan- eller valnøddekerner

Sådan gør du

  • Udblød flagerne i 1 dl vand, og stil dem på køl natten over.

  • Kom dem i en gryde med mælk og salt. Kog op, skru ned for varmen, og lad grøden simre stille under omrøring i ca. 2 minutter.

  • Tag gryden af blusset, vend tranebærrene i gryden, læg låg på, og lad grøden stå i et minut.

  • Anret grøden med ahornsirup og nødder.