Læs også

Byggrød

5-kornsgrød

Opskrift: Få en god start på dagen med denne grød med tranebær, ahornsirup og pekannødder

20. marts 2012 af I FORM-redaktionen

5-kornsgrød

1 person

TIDSFORBRUG

Tilberedningstid: 5 minutter

Tid i alt: 7-8 timer - Trækketid: 7-8 timer

INGREDIENSER

1 dl (40 g) 5-kornsflager (alternativt havregryn, speltflager eller bygflager)

1 dl minimælk

1 nip havsalt

3 spsk. (25 g) tørrede tranebær

2 tsk. ahornsirup

9 halve/15 g pekan- eller valnøddekerner

Sådan gør du

  • Udblød flagerne i 1 dl vand, og stil dem på køl natten over.
  • Kom dem i en gryde med mælk og salt. Kog op, skru ned for varmen, og lad grøden simre stille under omrøring i ca. 2 minutter.
  • Tag gryden af blusset, vend tranebærrene i gryden, læg låg på, og lad grøden stå i et minut.
  • Anret grøden med ahornsirup og nødder.

næringsindhold pr. person

Energi: 390 kcal

Protein: 11 g

Fedt: 12 g

Kulhydrat: 63 g

Kostfibre: 7 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: