Byggrød

8 timer
388 kcal

Opskrift: Lækker gylden grød med havtorn, gulerod, hasselnødder og tørrede morbær.

Frysetørret havtorn kan købes i specialbutikker og på nettet.

Byggrød

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 2 dl/40 g bygflager
  • 2 dl havtorn-gulerods-juice (alternativt gulerodsjuice)
  • 2 dl groftrevet gulerod
  • 2 nip havsalt
  • 30 stk./15 g ristede hasselnøddekerner
  • 2 spsk. frysetørret havtorn (alternativt tørrede hybenflager)
  • 4 spsk./15 g tørrede morbær (alternativt lyse rosiner)
  • Evt. 1 tsk. akaciehonning

Sådan gør du

  • Udblød flagerne i 1 dl vand, og stil dem på køl natten over.

  • Kom dem i en gryde med havtorn-gulerods-juice, revet gulerod og salt. Kog op, skru ned for varmen, og lad grøden simre stille under omrøring i ca. 2 minutter.

  • Tag gryden af blusset, læg låg på, og lad grøden stå i et minut.

  • Halver hasselnøddekernerne. Anret grøden med frysetørret havtorn, hasselnødder og morbær.

  • Smag på grøden, og anvend kun akaciehonning, hvis du synes, den mangler sødme.

Havregrød er billig fastfood, og så er det ovenikøbet supersundt. Bliv klog på grødens sunde effekter her, og få inspiration til nye varianter af havregrød.