Læs også

5-kornsgrød

Frysetørret havtorn kan købes i specialbutikker og på nettet.

Byggrød

Opskrift: Lækker gylden grød med havtorn, gulerod, hasselnødder og tørrede morbær.

20. marts 2012 af I FORM-redaktionen

Byggrød

1 person

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 5 minutter

Tid i alt: 8 timer - Trækketid: 7-8 timer

INGREDIENSER

1 dl/40 g bygflager

1 dl havtorn-gulerods-juice (alternativt gulerodsjuice)

1 dl groftrevet gulerod

1 nip havsalt

15 stk./15 g ristede hasselnøddekerner

1 spsk. frysetørret havtorn (alternativt tørrede hybenflager)

2 spsk./15 g tørrede morbær (alternativt lyse rosiner)

Evt. 1 tsk. akaciehonning

Sådan gør du

  • Udblød flagerne i 1 dl vand, og stil dem på køl natten over.
  • Kom dem i en gryde med havtorn-gulerods-juice, revet gulerod og salt. Kog op, skru ned for varmen, og lad grøden simre stille under omrøring i ca. 2 minutter.
  • Tag gryden af blusset, læg låg på, og lad grøden stå i et minut.
  • Halver hasselnøddekernerne. Anret grøden med frysetørret havtorn, hasselnødder og morbær.
  • Smag på grøden, og anvend kun akaciehonning, hvis du synes, den mangler sødme.

Havregrød er billig fastfood, og så er det ovenikøbet supersundt. Bliv klog på grødens sunde effekter her, og få inspiration til nye varianter af havregrød.

næringsindhold pr. person

Energi: 388 kcal

Protein: 10 g

Fedt: 10 g

Kulhydrat: 73,5 g

Kostfibre: 14 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: