Læs også

5-kornsgrød

Frysetørret havtorn kan købes i specialbutikker og på nettet.

Byggrød

Opskrift: Lækker gylden grød med havtorn, gulerod, hasselnødder og tørrede morbær.

20. marts 2012 af I FORM-redaktionen

Ingredienser - grød til 1 person

1 dl/40 g bygflager
1 dl havtorn-gulerods-juice (alternativt gulerodsjuice)
1 dl groftrevet gulerod
1 nip havsalt
15 stk./15 g ristede hasselnøddekerner
1 spsk. frysetørret havtorn (alternativt tørrede hybenflager)
2 spsk./15 g tørrede morbær (alternativt lyse rosiner)
Evt. 1 tsk. akaciehonning


Havregrød er billig fastfood, og så er det ovenikøbet supersundt. Bliv klog på grødens sunde effekter her, og få inspiration til nye varianter af havregrød.


Sådan gør du

  • Udblød flagerne i 1 dl vand, og stil dem på køl natten over.
  • Kom dem i en gryde med havtorn-gulerods-juice, revet gulerod og salt. Kog op, skru ned for varmen, og lad grøden simre stille under omrøring i ca. 2 minutter.
  • Tag gryden af blusset, læg låg på, og lad grøden stå i et minut.
  • Halver hasselnøddekernerne. Anret grøden med frysetørret havtorn, hasselnødder og morbær.
  • Smag på grøden, og anvend kun akaciehonning, hvis du synes, den mangler sødme.


LÆS OGSÅ: Derfor skal du starte morgenen med chiagrød

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: