Kold speltgrød

8 timer
429 kcal

Opskrift: Skøn speltgrød med med vanilje, æble-blåbær-kompot og valnødder

Kold speltgrød

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 1½ dl eller 60 g perlespelt
  • 2 dl minimælk
  • Korn fra ½ stang vanilje
  • 2 nip salt
  • 2 dl skyr
  • 2 tsk. fintrevet ingefær
  • 1 tsk. agavesirup
  • 2 dl frugtkompot, fx æble-blåbær (se opskrift herunder) eller en færdigkøbt en af slagsen
  • 10 halve/10 g valnøddekerner

Æble-blåbær-kompot

  • 300 g blåbær
  • 250 g æble
  • 4 spsk. ufiltreret æblemost

Sådan gør du

  • Skyl perlespelten, og stil den i blød i 1 dl vand på køl natten over.

  • Kom den i en gryde sammen med mælk, halvdelen af vaniljekornene og salt.

  • Kog det op, skru ned for varmen, og lad det simre stille i 9 minutter. Lad grøden afkøle.

  • Rør skyr med resten af vaniljekornene, ingefær og agavesirup. Rør den afkølede grød med skyr.

  • Anret grøden i et glas med frugtkompot og valnødder.

Æble-blåbær-kompot

  • Kom blåbær, æbletern, æblemost og evt. et par tømte vaniljestænger i en gryde.

  • Lad det simre i 10 minutter. Fjern vaniljestængerne, og blend frugt og bær.

  • Der bliver 2 dl færdig kompot af denne portion. Kan opbevares på køl i et par dage.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background