Sunde opskrifter Sunde snacks Kold spelt... Kold speltgrød 8 timer 429 kcal Opskrift: Skøn speltgrød med med vanilje, æble-blåbær-kompot og valnødder Af I FORM-redaktionen 19. marts 2012 Kold speltgrød Ingredienser Sådan gør du Fakta Føj til favoritter Fjern fra favoritter Undgå at skærmen slukker Ingredienser 2 person 1½ dl eller 60 g perlespelt 2 dl minimælk Korn fra ½ stang vanilje 2 nip salt 2 dl skyr 2 tsk. fintrevet ingefær 1 tsk. agavesirup 2 dl frugtkompot, fx æble-blåbær (se opskrift herunder) eller en færdigkøbt en af slagsen 10 halve/10 g valnøddekerner Æble-blåbær-kompot 300 g blåbær 250 g æble 4 spsk. ufiltreret æblemost Sådan gør du Skyl perlespelten, og stil den i blød i 1 dl vand på køl natten over. Kom den i en gryde sammen med mælk, halvdelen af vaniljekornene og salt. Kog det op, skru ned for varmen, og lad det simre stille i 9 minutter. Lad grøden afkøle. Rør skyr med resten af vaniljekornene, ingefær og agavesirup. Rør den afkølede grød med skyr. Anret grøden i et glas med frugtkompot og valnødder. Æble-blåbær-kompot Kom blåbær, æbletern, æblemost og evt. et par tømte vaniljestænger i en gryde. Lad det simre i 10 minutter. Fjern vaniljestængerne, og blend frugt og bær. Der bliver 2 dl færdig kompot af denne portion. Kan opbevares på køl i et par dage. Grød