Ingredienser - grød til 1 person
¾ dl/60 g perlespelt
1,5 dl minimælk
Korn fra ½ stang vanilje
1 nip salt
1 dl skyr
1 tsk. fintrevet ingefær
½ tsk. agavesirup
1 dl frugtkompot, fx æble-blåbær (se opskrift herunder) eller en færdigkøbt en af slagsen
5 halve/10 g valnøddekerner
Sådan gør du
- Skyl perlespelten, og stil den i blød i 1 dl vand på køl natten over.
- Kom den i en gryde sammen med mælk, halvdelen af vaniljekornene og salt.
- Kog det op, skru ned for varmen, og lad det simre stille i 9 minutter. Lad grøden afkøle.
- Rør skyr med resten af vaniljekornene, ingefær og agavesirup. Rør den afkølede grød med skyr.
- Anret grøden i et glas med frugtkompot og valnødder.
Æble-blåbær-kompot
150 g blåbær
125 g æble
2 spsk. ufiltreret æblemost
Sådan gør du
- Kom blåbær, æbletern, æblemost og evt. et par tømte vaniljestænger i en gryde.
- Lad det simre i 10 minutter. Fjern vaniljestængerne, og blend frugt og bær.
- Der bliver 2 dl færdig kompot af denne portion. Kan opbevares på køl i et par dage.