Kold speltgrød

8 timer
429 kcal

Opskrift: Skøn speltgrød med med vanilje, æble-blåbær-kompot og valnødder

Kold speltgrød

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 1½ dl eller 60 g perlespelt
  • 2 dl minimælk
  • Korn fra ½ stang vanilje
  • 2 nip salt
  • 2 dl skyr
  • 2 tsk. fintrevet ingefær
  • 1 tsk. agavesirup
  • 2 dl frugtkompot, fx æble-blåbær (se opskrift herunder) eller en færdigkøbt en af slagsen
  • 10 halve/10 g valnøddekerner

Æble-blåbær-kompot

  • 300 g blåbær
  • 250 g æble
  • 4 spsk. ufiltreret æblemost

Sådan gør du

  • Skyl perlespelten, og stil den i blød i 1 dl vand på køl natten over.

  • Kom den i en gryde sammen med mælk, halvdelen af vaniljekornene og salt.

  • Kog det op, skru ned for varmen, og lad det simre stille i 9 minutter. Lad grøden afkøle.

  • Rør skyr med resten af vaniljekornene, ingefær og agavesirup. Rør den afkølede grød med skyr.

  • Anret grøden i et glas med frugtkompot og valnødder.

Æble-blåbær-kompot

  • Kom blåbær, æbletern, æblemost og evt. et par tømte vaniljestænger i en gryde.

  • Lad det simre i 10 minutter. Fjern vaniljestængerne, og blend frugt og bær.

  • Der bliver 2 dl færdig kompot af denne portion. Kan opbevares på køl i et par dage.