Læs også

5-kornsgrød

Kold speltgrød

Opskrift: Skøn speltgrød med med vanilje, æble-blåbær-kompot og valnødder

20. marts 2012 af I FORM

Ingredienser - grød til 1 person

¾ dl/60 g perlespelt
1,5 dl minimælk
Korn fra ½ stang vanilje
1 nip salt
1 dl skyr
1 tsk. fintrevet ingefær
½ tsk. agavesirup
1 dl frugtkompot, fx æble-blåbær (se opskrift herunder) eller en færdigkøbt en af slagsen
5 halve/10 g valnøddekerner

Sådan gør du

  • Skyl perlespelten, og stil den i blød i 1 dl vand på køl natten over.
  • Kom den i en gryde sammen med mælk, halvdelen af vaniljekornene og salt.
  • Kog det op, skru ned for varmen, og lad det simre stille i 9 minutter. Lad grøden afkøle.
  • Rør skyr med resten af vaniljekornene, ingefær og agavesirup. Rør den afkølede grød med skyr.
  • Anret grøden i et glas med frugtkompot og valnødder.


Havregrød er billig fastfood, og så er det ovenikøbet supersundt. Bliv klog på grødens sunde effekter her, og få inspiration til nye varianter af havregrød.


Æble-blåbær-kompot

150 g blåbær
125 g æble
2 spsk. ufiltreret æblemost

Sådan gør du

  • Kom blåbær, æbletern, æblemost og evt. et par tømte vaniljestænger i en gryde.
  • Lad det simre i 10 minutter. Fjern vaniljestængerne, og blend frugt og bær.
  • Der bliver 2 dl færdig kompot af denne portion. Kan opbevares på køl i et par dage.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler