Læs også

5-kornsgrød

Kold speltgrød

Opskrift: Skøn speltgrød med med vanilje, æble-blåbær-kompot og valnødder

20. marts 2012 af I FORM-redaktionen

Kold speltgrød

1 person

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 10 minutter

Tid i alt: 8 timer - Trækketid: 7-8 timer

INGREDIENSER

¾ dl eller 60 g perlespelt

1,5 dl minimælk

Korn fra ½ stang vanilje

1 nip salt

1 dl skyr

1 tsk. fintrevet ingefær

½ tsk. agavesirup

1 dl frugtkompot, fx æble-blåbær (se opskrift herunder) eller en færdigkøbt en af slagsen

5 halve/10 g valnøddekerner

Æble-blåbær-kompot

150 g blåbær

125 g æble

2 spsk. ufiltreret æblemost

Sådan gør du

  • Skyl perlespelten, og stil den i blød i 1 dl vand på køl natten over.
  • Kom den i en gryde sammen med mælk, halvdelen af vaniljekornene og salt.
  • Kog det op, skru ned for varmen, og lad det simre stille i 9 minutter. Lad grøden afkøle.
  • Rør skyr med resten af vaniljekornene, ingefær og agavesirup. Rør den afkølede grød med skyr.
  • Anret grøden i et glas med frugtkompot og valnødder.

Æble-blåbær-kompot

  • Kom blåbær, æbletern, æblemost og evt. et par tømte vaniljestænger i en gryde.
  • Lad det simre i 10 minutter. Fjern vaniljestængerne, og blend frugt og bær.
  • Der bliver 2 dl færdig kompot af denne portion. Kan opbevares på køl i et par dage.

næringsindhold pr. person

Energi: 429 kcal

Protein: 25 g

Fedt: 9 g

Kulhydrat: 65 g

Kostfibre: 7 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: