Kold speltgrød
Opskrift: Skøn speltgrød med med vanilje, æble-blåbær-kompot og valnødder
Opskrift: Skøn speltgrød med med vanilje, æble-blåbær-kompot og valnødder
Skyl perlespelten, og stil den i blød i 1 dl vand på køl natten over.
Kom den i en gryde sammen med mælk, halvdelen af vaniljekornene og salt.
Kog det op, skru ned for varmen, og lad det simre stille i 9 minutter. Lad grøden afkøle.
Rør skyr med resten af vaniljekornene, ingefær og agavesirup. Rør den afkølede grød med skyr.
Anret grøden i et glas med frugtkompot og valnødder.
Æble-blåbær-kompot
Kom blåbær, æbletern, æblemost og evt. et par tømte vaniljestænger i en gryde.
Lad det simre i 10 minutter. Fjern vaniljestængerne, og blend frugt og bær.
Der bliver 2 dl færdig kompot af denne portion. Kan opbevares på køl i et par dage.