Verdens bedste veganske brownie

40 minutter
313 kcal

En brownie går du sjældent galt i byen med, og hvis du står og savner en opskrift på en vegansk version, så får du den lige her.

Brownies på et hvidt fad med hakkede peanuts.

BROWNIES – her har vi givet den veganske brownie en cremet peanutbutter topping.

© wichmann+bendtsen

Verdens bedste veganske brownie

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • 50 g dadler
  • 4 g vegansk smør
  • ⅓ dl havredrik
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ tsk. havsalt
  • ½ spsk. kakaopulver
  • 8⅓ g mørk chokolade, 70 %
  • ¼ dl hvedemel

Topping:

  • ⅔ spsk. cremet peanutbutter
  • ⅓ spsk. peanuts

Sådan gør du

  • Fjern sten fra dadlerne. Smelt smørret. Blend dadler, havredrik, smør, vaniljepulver, salt og kakaopulver til en jævn dej. Hak chokolade groft, og vend derefter chokolade og mel i dejen.
  • Hæld dejen i en form (18 x 18 cm), og bag brownien ved 200 gr. i 30 min. Tjek den undervejs. Brownien er færdig, når den er fast i midten, og der stadig hænger lidt kagedej ved, når du prikker i den med en gaffel.
  • Lad kagen køle af, før du tager den ud af formen. Top brownien med peanutbutter og grofthakkede peanuts.

Hvordan bager jeg vegansk chokoladekage?

TIP! Drys evt. en anelse salt på toppen. Salt? Jo, den er god nok!


Newsletter background