Verdens bedste veganske brownie

40 minutter
313 kcal

En brownie går du sjældent galt i byen med, og hvis du står og savner en opskrift på en vegansk version, så får du den lige her.

Brownies på et hvidt fad med hakkede peanuts.

BROWNIES – her har vi givet den veganske brownie en cremet peanutbutter topping.

© wichmann+bendtsen

Verdens bedste veganske brownie

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • 50 g dadler
  • 4 g vegansk smør
  • ⅓ dl havredrik
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ tsk. havsalt
  • ½ spsk. kakaopulver
  • 8⅓ g mørk chokolade, 70 %
  • ¼ dl hvedemel

Topping:

  • ⅔ spsk. cremet peanutbutter
  • ⅓ spsk. peanuts

Sådan gør du

  • Fjern sten fra dadlerne. Smelt smørret. Blend dadler, havredrik, smør, vaniljepulver, salt og kakaopulver til en jævn dej. Hak chokolade groft, og vend derefter chokolade og mel i dejen.
  • Hæld dejen i en form (18 x 18 cm), og bag brownien ved 200 gr. i 30 min. Tjek den undervejs. Brownien er færdig, når den er fast i midten, og der stadig hænger lidt kagedej ved, når du prikker i den med en gaffel.
  • Lad kagen køle af, før du tager den ud af formen. Top brownien med peanutbutter og grofthakkede peanuts.

Hvordan bager jeg vegansk chokoladekage?

LÆS OGSÅ: Sådan hakker du nemt peanuts

TIP! Drys evt. en anelse salt på toppen. Salt? Jo, den er god nok!


Newsletter background