Sundt og frisk bud på en kalorielet kage

Appelsinkage med mandler

Kun 65 kcal i ét stykke kage

Appelsinkage med mandler

20 stykker

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 1,5 time

Tid i alt: 2,5 timer - bagetid: 45 minutter

INGREDIENSER

1 stor økologisk appelsin eller 2 mindre, med en samlet vægt ca. 300 g

100 g mandler (skal ikke smuttes)

3 store æg

70 g lyst rørsukker

1 tsk. bagepulver

  • En springform, 24 cm, gerne med slip let-belægning, eller en firkantet form, 21 x 21 cm (2 liter), evt. af silikone
  • Læg de vaskede appelsiner i en gryde, dæk dem med koldt vand, og bring det i kog. 

  • Dæmp varmen, læg låg på gryden, og kog appelsinerne sagte i ca. 1,5 timer, eller til et sugerør går glat igennem frugterne. Afkøl frugterne, og kasser kogevandet.

  • Del appelsinerne i kvarter, og purer dem (brug en blender eller foodprocessor).

  • Mal mandlerne, og bland dem med rørsukker og bagepulver. Pisk appelsinpureen sammen med de hele æg, og rør mandlerne i. 

  • Læg tilklippet bagepapir i bunden af formen, hæld dejen i, og bag kagen i den 170° varme ovn, ca. 40-45 minutter.

Tips til smagsvariation
Brug cashewnødder i stedet for mandler. Hasselnøddekerner duer også.

næringsindhold pr. person

Energi: 65 kcal

Protein: 2 g

Fedt: 3,5 g

Kulhydrat: 20,6 g

Kostfibre: 0,3 g

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: