Appelsinkage med mandler

2,5 timer
65 kcal

Kun 65 kcal i ét stykke kage

Sundt og frisk bud på en kalorielet kage

Appelsinkage med mandler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stykker

  • ¼ stor økologisk appelsin eller 2 mindre, med en samlet vægt ca. 300 g
  • 10 g mandler (skal ikke smuttes)
  • store æg
  • 7 g lyst rørsukker
  • ¼ tsk. bagepulver

Sådan gør du

  • En springform, 24 cm, gerne med slip let-belægning, eller en firkantet form, 21 x 21 cm (2 liter), evt. af silikone

  • Læg de vaskede appelsiner i en gryde, dæk dem med koldt vand, og bring det i kog.

  • Dæmp varmen, læg låg på gryden, og kog appelsinerne sagte i ca. 1,5 timer, eller til et sugerør går glat igennem frugterne. Afkøl frugterne, og kasser kogevandet.

  • Del appelsinerne i kvarter, og purer dem (brug en blender eller foodprocessor).

  • Mal mandlerne, og bland dem med rørsukker og bagepulver. Pisk appelsinpureen sammen med de hele æg, og rør mandlerne i.

  • Læg tilklippet bagepapir i bunden af formen, hæld dejen i, og bag kagen i den 170° varme ovn, ca. 40-45 minutter.

TIPS til smagsvariation
Brug cashewnødder i stedet for mandler. Hasselnøddekerner duer også.