Sundt og frisk bud på en kalorielet kage

Appelsinkage med mandler

Kun 65 kcal i ét stykke kage

22. oktober 2010 af I FORM

20 stykker

  • En springform, 24 cm, gerne med slip let-belægning, eller en firkantet form, 21 x 21 cm (2 liter), evt. af silikone
  • Bagepapir
  • 1 stor økologisk appelsin eller 2 mindre, med en samlet vægt ca. 300 g 
  • 100 g mandler (skal ikke smuttes)
  • 3 store æg
  • 70 g lyst rørsukker 
  • 1 tsk. bagepulver

LÆS OGSÅ: Mandler holder hjertet sundt og taljen slank.

Tilberedning

Læg de vaskede appelsiner i en gryde, dæk dem med koldt vand, og bring det i kog. Dæmp varmen, læg låg på gryden, og kog appelsinerne sagte i ca. 1,5 timer, eller til et sugerør går glat igennem frugterne. Afkøl frugterne, og kasser kogevandet.

Del appelsinerne i kvarter, og purer dem (brug en blender eller foodprocessor).

Mal mandlerne, og bland dem med rørsukker og bagepulver. Pisk appelsinpureen sammen med de hele æg, og rør mandlerne i. Læg tilklippet bagepapir i bunden af formen, hæld dejen i, og bag kagen i den 170° varme ovn, ca. 40-45 minutter.

Er du stadig lækkersulten? Find flere opskrifter på sunde kager her.

Tips til smagsvariation
Brug cashewnødder i stedet for mandler. Hasselnøddekerner duer også.

Kan du tåle gluten? Tjek symptomerne på glutenallergi her

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: