¼
stor økologisk appelsin eller 2 mindre, med en samlet vægt ca. 300 g
10
g
mandler (skal ikke smuttes)
⅓
store æg
7
g
lyst rørsukker
¼
tsk.
bagepulver
Sådan gør du
En springform, 24 cm, gerne med slip let-belægning, eller en firkantet form, 21 x 21 cm (2 liter), evt. af silikone
Læg de vaskede appelsiner i en gryde, dæk dem med koldt vand, og bring det i kog.
Dæmp varmen, læg låg på gryden, og kog appelsinerne sagte i ca. 1,5 timer, eller til et sugerør går glat igennem frugterne. Afkøl frugterne, og kasser kogevandet.
Del appelsinerne i kvarter, og purer dem (brug en blender eller foodprocessor).
Mal mandlerne, og bland dem med rørsukker og bagepulver. Pisk appelsinpureen sammen med de hele æg, og rør mandlerne i.
Læg tilklippet bagepapir i bunden af formen, hæld dejen i, og bag kagen i den 170° varme ovn, ca. 40-45 minutter.