Sundt og frisk bud på en kalorielet kage

Appelsinkage med mandler

Kun 65 kcal i ét stykke kage

22. oktober 2010 af I FORM

20 stykker

  • En springform, 24 cm, gerne med slip let-belægning, eller en firkantet form, 21 x 21 cm (2 liter), evt. af silikone
  • Bagepapir
  • 1 stor økologisk appelsin eller 2 mindre, med en samlet vægt ca. 300 g 
  • 100 g mandler (skal ikke smuttes)
  • 3 store æg
  • 70 g lyst rørsukker 
  • 1 tsk. bagepulver

LÆS OGSÅ: Mandler holder hjertet sundt og taljen slank.

Tilberedning

Læg de vaskede appelsiner i en gryde, dæk dem med koldt vand, og bring det i kog. Dæmp varmen, læg låg på gryden, og kog appelsinerne sagte i ca. 1,5 timer, eller til et sugerør går glat igennem frugterne. Afkøl frugterne, og kasser kogevandet.

Del appelsinerne i kvarter, og purer dem (brug en blender eller foodprocessor).

Mal mandlerne, og bland dem med rørsukker og bagepulver. Pisk appelsinpureen sammen med de hele æg, og rør mandlerne i. Læg tilklippet bagepapir i bunden af formen, hæld dejen i, og bag kagen i den 170° varme ovn, ca. 40-45 minutter.

Tips til smagsvariation
Brug cashewnødder i stedet for mandler. Hasselnøddekerner duer også.

Kan du tåle gluten? Tjek symptomerne på glutenallergi her

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler