Appelsinkage med mandler

2,5 timer
130 kcal

Skøn saftig appelsinkage – og så er der kun 130 kalorier i et stykke. Perfekt til en god kop te.

Et stykke appelsinkage

VILD MED APPELSINER? Så vil du elske denne svampede kage med skøn smag af appelsin.

Appelsinkage med mandler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stykker

  • ¼ stor økologisk appelsin eller 2 mindre, med en samlet vægt ca. 300 g
  • 20 g mandler (skal ikke smuttes)
  • ½ store æg
  • 14 g lyst rørsukker
  • ¼ tsk. bagepulver, evt. glutenfrit

Sådan gør du

  • En springform, 24 cm, gerne med slip let-belægning, eller en firkantet form, 21 x 21 cm (2 liter), evt. af silikone.
  • Læg de vaskede appelsiner i en gryde, dæk dem med koldt vand, og bring det i kog.
  • Dæmp varmen, læg låg på gryden, og kog appelsinerne sagte i ca. 1,5 timer, eller til et sugerør går glat igennem frugterne. Afkøl frugterne, og kasser kogevandet.
  • Del appelsinerne i kvarter, og purer dem (brug en blender eller foodprocessor).
  • Mal mandlerne, og bland dem med rørsukker og bagepulver. Pisk appelsinpureen sammen med de hele æg, og rør mandlerne i.
  • Læg tilklippet bagepapir i bunden af formen, hæld dejen i, og bag kagen i den 170° varme ovn, ca. 40-45 minutter.

Læs mere om sunde kager.

TIPS til smagsvariation
Brug cashewnødder i stedet for mandler. Hasselnøddekerner duer også.